2024. Június 25. kedd

Terhesség

HELLP-szindróma, terhesség
A HELLP-szindróma olyan terhességi szövődmény, amely életveszélyes lehet mind az anya, mind a magzat számára. Előfordulása egyre gyakoribb, és az anyai halálozás egyik meghatározó tényezőjeként tartják számon.
BŐVEBBEN


terhes, terhesség
A terhesség, bár valójában a fogantatás pillanatában kezdődik, nem független a szülők korábbi életvitelétől, ideális esetben a terhességre való felkészülés már hónapokkal korábban megkezdődik. Mire figyeljenek a leendő szülők, és min változtassanak az örömteli terhesség érdekében?
BŐVEBBEN


terhes terhesség alatti vizsgálat
Amniocentézis, chorionbiopszia, AFP-vizsgálat, ultrahang: a tudomány mai eszközenek segítségével már a terhesség alatt fény derülhet bizonyos magzati rendellenességek meglétére és a születendő baba nemére. Milyen vizsgálatokra számíthatunk a terhesség alatt?
BŐVEBBEN


Terhesség, várandósság

A terhesség ezernyi kérdést vet fel a leendő szülőkben. Mikorra várható a szülés időpontja? Hogyan éljen a kismama a terhesség alatt? Egészséges lesz-e a baba?


BŐVEBBEN


szex, terhesség, szülés

A terhesség alatt kérdések sora merül fel a szexszel kapcsolatban: szabad-e nemi életet élni, miért csökken vagy éppen nő a nemi vágy, olyan lesz-e, mint azelőtt? Cikkünkben igyekszünk a gyermeket váró párok minden fontos kérdésére választ adni.


BŐVEBBEN


gyömbér

Legrégebbi fűszereink egyike édes, sós, és pikáns ételeknek egyaránt ízesítője. Ősi hagyománya van számos gyógyító tulajdonságának is. A gyömbér émelygést enyhítő hatása a kismamák számára is hasznos lehet.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Életre szóló döntés: felkészülés a terhességre Jobb félni, mint megijedni! A leggyakoribb veleszületett fejlődési rendellenességek Terhességi toxoplazmózis: Mit kell tudni róla? Árthat a magzatnak a munkahelyi stressz Átvészelni a terhesség nehéz időszakait Miért baj, ha stresszel a kismama a terhesség alatt? A terhesség kilenc hónapja II. A terhesség kilenc hónapja III. A terhesség kilenc hónapja IV. A terhesség kilenc hónapja V. Terhesség alatti vérzés? Ezek lehetnek az okai Összegyűjtöttük a terhességi cukorbetegség jeleit! íme Haskeményedés a várandósság alatt: Mikor forduljon orvoshoz? Áttörést értek el a terhességi cukorbetegség korai kimutatásában Vérszegénység terhesség és szoptatás alatt: Kezeltesse minél hamarabb! Így táplálkozzon szoptatás során Erre kell figyelni a terhességi cukorbetegség után Fejleszti terhesdiagnosztika- és várandósgondozó központját az SZTE Fruktózamin mérés terhességi cukorbetegség esetén- miért érdemes? Miért fontos a D-vitamin a kismamáknak? Mit kell tenni terhességi cukorbetegség esetén? Kérdések és válaszok a terhesség alatti D-vitamin pótlásról Mitől függ a terhesség alatti hízás? Drámai fordulatok egy túlsúlyos nő életében A terhesség kilenc hónapja VI. A terhesség kilenc hónapja VII.
A terhesség kilenc hónapja VIII. A terhesség kilenc hónapja IX. A terhesség kilenc hónapja X. rész: a szülés Kettős áldás: az ikerterhesség Mennyi kávét lehet inni a terhesség alatt? Gyógyszerszedés a terhesség alatt: Eltúlzott veszély? Fogápolás a terhesség alatt Terhesség és vegetarianizmus Amire a magzatnak szüksége van: Mit egyen a mama? A B12 vitamin is nélkülözhetetlen a terhesség alatt A terhes nők és a D-vitamin Gyakori probléma a terhességi cukorbetegség A terhességi diabétesz Az inkontinencia kiemelten érinti a kismamákat Napozás a terhesség alatt: nem jó túlzásba vinni Hajhullás a terhesség és a szoptatás alatt Bőrelváltozások a terhesség alatt Visszeresség a terhesség alatt Mit sportoljunk a terhesség alatt? Kismama-fitnesz: a terhestorna Kórházi lista a szüléshez Terhesség bulimiásan Veszélyes lehet a terhesség elhízottan Ezért veszélyes túl sokat hízni a terhesség alatt! Minimális hízás engedélyezett a túlsúlyos kismamáknak Nehezebben esnek teherbe a túlsúlyos nők Kisbabáért megéri fogyni

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés