2024. Április 15. hétfő

Vitaminok, vitamin, nyomelemek

vitaminok, ásványi anyagok

Immunrendszerünk többszörös alapokon nyugvó védekezőrendszer. Bárhol is billen meg az egyensúly, azonnal fogékonyabbak leszünk a betegségekre, köztük a rákra. Vitaminokkal és ásványi anyagokkal a kockázat csökkenthető.


BŐVEBBEN


tápanyaghiány

Még egészséges táplálkozás mellett is előfordulhat, hogy a szervezet hiányt szenved a jó állóképességhez szükséges vitaminokból és ásványi anyagokból. Hogyan ismerjük fel a legfontosabb tápanyagok hiányát?


BŐVEBBEN


szelén

A szelén nem csak hatékony antioxidáns, de megelőző és gyógyító hatással is bír a daganatos megbetegedések, szív-érrendszeri-betegségek, sokízületi gyulladás esetében, és bizonyos vírusfertőzésekkel szemben is eredményes.


BŐVEBBEN


cink, mikroelem

A cink létfontosságú mikroelem: fontos szerepet tölt be a vércukorszint- és az anyagcsere-folyamatok szabályozásban. Cinkhiány esetén csökken a szervezet ellenállóképessége.


BŐVEBBEN


gyerek, vitamin,  vitaminszükséglet

A vitaminok a gyermek szervezetében is az életfolyamatok szabályozásában vesznek részt, így hatással vannak a szervezel összes működésére. A gyermekek megfelelő vitaminellátottságát alapvetően az teszi különlegesen fontossá, hogy az esetleges hiányállapot végső soron növekedésüket, fejlődésüket érinti károsan.


BŐVEBBEN


vashiány

Szabálytalan szívverés, sápadtság, fáradékonyság, fejfájás, hidegérzés, székrekedés. A felsorolt tünetek vashiány meglétére utalhatnak, mely súlyosabb formában a hasnyálmirigy működését is megzavarhatja.

 


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Az agynak is kell karbantartás Vasegészség Aloe vera: Levélbe zárt gyógyhatás A csontok építőköve Az első védőbástya: C-vitamin Fáradékonyság ellen vitaminokkal Ismerje fel a vitaminhiány tüneteit! A vas szerepe a szívelégtelenség terápiájában Mindentudó vitaminok és a stroke Tavaszi fáradtságnak hisszük, de komoly problémát jelezhet A kálium szerepe a szervezet működésében Mindent a C-vitaminról Vége a nyárnak-szükségem van D-vitamin pótlásra? Klinikaland: Vitaminok A-tól K-ig A csonttörések megelőzésében és a koronavírus elleni küzdelemben is segít a D-vitamin A D-vitamin hiány felelős a civilizációs betegségekért? Kérdések és válaszok a terhesség alatti D-vitamin pótlásról A D-vitamin hiány okai A cinkhiány következményei Létfontosságú a D-vitamin a magzati fejlődéshez A folsav hatékony fegyver a stroke ellen
Erdők, rétek tavaszi ajándékai: ehető, vadon termő növények Ne legyen az ősz a megfázások ideje! Érik a szőlő – tele egészséges tápanyagokkal Könnyebben törik a vitaminhiányosok csontja Konyha, fürdőszoba: Itt ne tároljuk a vitaminokat! Tiamin, az első számú B-vitamin Niacin, az energetizáló vitamin A bőrfiatalító A-vitamin Intravénás C-vitamin lehet a rák ellenszere Folyékony, zamatos vitaminbombák Elcsent vitaminok Immunerősítő vitaminok, ásványi anyagok A magnézium élettani hatása C-vitamin, a csodafegyver Így főzzön, hogy megmaradjanak a vitaminok! Szervezetünk szürke eminenciásai: a nyomelemek Mennyi vitaminra van szükségünk? Réz, az éltető nyomelem Szárba szökkent energia: a sörélesztő Bőrszépítő vitaminok A sejtvédő E-vitamin

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Egri Réka
Fogszabályozó szakorvos
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés