2024. Június 15. szombat

Fókuszban: A fül egészsége


Fülzsirdugó ellen teaser

A fülzsír fültisztító pálcával történő eltávolítása sokak napi tisztálkodási rutinjához tartozik, helytelenül. A fülzsír ugyanis fontos feladatot lát el a fül egészségének megtartásában. Miért fontos a fülzsír? Hogyan kell a fület helyesen tisztítani? Mikor okoz gondot a fülzsír és a fülzsírdugó, mit tehetünk, hogy megszabaduljunk tőle?


BŐVEBBEN


Fülzúgás teaser

A fülzúgás, fülcsengés gyakori panasz. Mi okozhatja és miért fontos, hogy mielőbb orvoshoz forduljunk, ha panaszaink vannak? Többek közt erről is kérdeztük dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológust, a Fül-orr-gégeközpont orvosát.


BŐVEBBEN


fülfájás

A gyermekek többsége átesik legalább egy középfülgyulladáson, melynek legjellemzőbb tünete a szinte elviselhetetlen fájdalom. Honnan tudhatja a szülő, hogy a kisgyermeknek a füle fáj? Okok és kezelés.


BŐVEBBEN


Fülfájás télennyáron teaser

A fülfájás télen-nyáron előforduló probléma. Fel kell ilyenkor szúrni a fület, vagy elég a meleg pakolás? És mi a helyzet a fültisztító pálcikával?


BŐVEBBEN


Fülfájás otthon teaser

Nyáron elsősorban a strandolás során begyűjtött fertőzések okoznak problémát, vagy a fokozott fülzsírtermelődés miatti fülzsírdugó kialakulása okoz gondot. Bármi miatt is jelentkezik a fájdalom, egy biztos: minél gyorsabban szeretnénk elmulasztani, addig is, amíg orvoshoz jutunk.


BŐVEBBEN


Fülvizsgálat_teaser
Közvetlen összefüggést mutatott ki egy amerikai vizsgálat a fültisztító pálcikák használata és a dobhártyasérülések között. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a sérült dobhártya többnyire pár nap alatt magától is meggyógyul.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés