2024. Június 18. kedd

Különös sorsok

Másfél évszázaddal a halála után került végső nyughelyére egy, a betegsége miatt cirkuszi látványosságként mutogatott szerencsétlen nő bebalzsamozott holtteste.


BŐVEBBEN


dr. Veres

Glosszaírók, humoristák is megirigyelhették, annyi olvasója volt, olyan sok mosolyt fakasztott állandó rovatával és előadásaival. Pedig a legendás hírű dr. Veres Pál nem író és nem előadóművész volt, hanem tanár, újságíró és (érett felnőttként doktori diplomát szerezve) egy olyan orvos, aki legfőbb céljának a tabuk döntögetését, a fiatalok szexuális felvilágosítását tartotta.


BŐVEBBEN


Vilma doktorasszony

Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő életútja nem volt éppen klasszikus lányregénybe illő, annál többeknek mutathatott viszont példát kitartásból, elhivatottságból.


BŐVEBBEN


Bechterew-kór

„Nehéz szétválasztanom, mi az, ami én vagyok, és mi a betegségem, mivel annyira integrálódott már a személyiségemmel, hogy egynek érzem magam vele.” Interjú egy Bechterew-kórban szenvedő, érdekes, tartalmas életet élő emberrel.


BŐVEBBEN


veszteségeink ajándéka

A krízis az, ami növekedést hozhat, le kell merülni a poklok fenekére, hogy a mélységből felküzdve magunkat, megerősödött lélekkel jöjjünk ki.


BŐVEBBEN


koraszülött
Nagyon nehéz volt az elmúlt öt hónap – emlékezett vissza Szebasztián, az ország egyik legkisebb, 380 grammos súllyal világra jött és életben maradt koraszülöttjének édesanyja, Melinda, aki a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájáról végre hazavihette egészséges, immár 2200 grammos kisfiát.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés