2021. Április 23. péntek
Egy több mint 130 kg-os nő mindössze négy órával azután megszülte gyermekét, hogy egyáltalán megtudta, terhes, nagy súlya miatt ugyanis a 38. hétig senkinek sem tűnt fel, hogy gyermeket vár.

Sophie Bird még 2010 szeptemberében éppen arra készült, hogy barátnője esküvőjén ő lesz a koszorúslány, ám mivel állandó emésztési problémái voltak, a hasa is fájt és hányingere is volt, többször is felkereste orvosát, akiben fel sem merült, hogy a nő akár terhes is lehet. Az esküvő után két nappal azonban már annyira rosszul érezte magát, hogy ismét orvoshoz fordult, és ekkor egy teszt segítségével végre fény derült állapotára.

A nőt azonnal kórházba szállították, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy már 4 cm-re tágult a méhszája, és beindult a szülés is. Mindössze négy óra telt el, és a kismama – aki még szinte magához sem tért első döbbenetéből - már karjaiban tartotta gyermekét. Sophie már kiskorában is nagyevő volt, mikor pedig befejezte tanulmányait, a számtalan készétel, illetve a rendszeres alkoholfogyasztás további súlytöbbletet eredményezett. Noha többféle diétát is kipróbált, egyik sem bizonyult számára tartósan hatásosnak, így a nő fokozatosan kezdett beletörődni állapotába. Mivel fogamzásgátló tablettát szedett, és még gyerekkorában policisztás petefészek szindrómát diagnosztizáltak nála, ami miatt az orvosok azt mondták neki, hogy minden bizonnyal csak segítséggel tud majd teherbe esni, a tünetek jelentkezésekor fel sem merült benne, hogy akár gyermeket is várhat. Így azután élete néhány óra leforgása alatt fenekestül felfordult, de szerencsére a barátok és rokonok hamar összehordtak mindent, amire egy kisbabának szüksége lehet.

Az igazi fordulat azonban nyolc hónap elteltével – a lány 30. születésnapján - következett be, amikor Sophie rájött, hogy barátja megcsalja őt a legjobb barátnőjével. „Teljesen összetörtem, azonnal kirúgtam, és a stressz miatt szinte alig bírtam enni. Folyton rosszul voltam, aminek következtében fogyni kezdtem. Rájöttem, hogy most vagy soha, itt az alkalom, hogy új életet kezdjek” – számolt be erről az időszakról Sophie, aki minden erejét összeszedve elkezdett mozogni, és áttért az egészséges étkezésre. A kilók fokozatosan olvadtak le róla, és hamarosan egy új eszközt is bevetett a fogyás érdekében, egy Malory band névre hallgató speciális zsinórt, ami a derékra kötve jelzi, ha az illető túl sokat eszik, így folyamatosan kontroll alatt tartja a táplálkozását.

Sophie ma már ismét boldog, örül, hogy van egy egészséges kisfia, és biztos benne, hogy soha többé nem szedi vissza a leadott súlyfeleslegét. A Malory band nevű vékony zsinór egy régi egyiptomi diétás módszert követ, megakadályozza, hogy a fogyni vágyó túlegye magát, mivel kellemetlenül feszül, ha a gyomor túlságosan tele van. A zsinór fokozatosan szabályozható a fogyás során, és állandóan viselhető. Különféle méretekben kapható, és apró ékszerekkel is díszíthető, melyek jelzik a fogyás mértékét.


Forrás: Medipress
2014. 08. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés