2024. Július 22. hétfő

Gyermekgyógyászat

pöszeség
A beszédtanulás kezdeti szakaszában majdhogynem természetes jelenség, ha a gyerek egyes hangokat nem tud pontosan kiejteni. A pöszeség és más beszédhibák tartós megléte fogszakorvos és logopédus segítségét igényelheti.
BŐVEBBEN


A láb rendellenes fejlődésére általában már kisgyermekkorban fény derül. Milyen cipőbe bújtassuk az aprócska gyermeklábakat, hogy ne forduljanak elő később ortopédiai problémák?
BŐVEBBEN


Lázmérő tablettákkal

Különösen most fontos ezt tudni, az influenza, a téli megbetegedések, a koronavírus idején.


BŐVEBBEN


gyermekkori urológiai betegség

A komolyabb betegségek sajnos az újszülötteket és a kisgyermekeket sem kerülik el: az urológiai betegségek közül néhány meglétére már a születés után is fény derülhet, sokat viszont csak később fedeznek fel.


BŐVEBBEN


gyermek arcüreggyulladás köhögés

Az elhúzódó köhögésnek számtalan, más szakterületet érintő oka lehet. Ezek közül a leggyakoribb az arcüreggyulladás, mely megfelelő kezelés mellett is eltarthat 1-2 hétig.


BŐVEBBEN


újszülött, baba
A gyermek életének első 4 hetes élettani szakasza az újszülöttkor. Nagyon jellegzetes vonások és jelenségek kísérik ezt az időszakot, míg a határt fokozatosan átlépve az újszülött babából csecsemő lesz.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
A fülfájásról gyermek-fül-orr-gégész szemmel Mit igyon hőségben a gyerek? Asztali búbánat: felszívódási zavarok Mit mond az éjszakai ágybavizelésről a gyermekpszichiáter? Ha bukik a baba Dugulás-elhárítás: orrszívás kisgyermekkorban Mikor szoktassuk bilire a gyereket? Asztma bronchiale gyermekkorban Az orrfújást is tanulni kell! Lázmérés-kisokos Mit kell tudni a vérvételről? A bárányhimlő tünetei, kezelése A fitymaszűkület Torokgyík és társai Nem ritka a gyermekkori epilepszia Kötelező védőoltások gyermekeknek Lázcsillapítás gyermekkorban Immunrendszer-erősítés kisgyermekkorban Babavédelem az új influenza ellen A gyermekkori nátha szövődményei Fülfájás télen-nyáron Mandulaműtét gyermekkorban A skarlát Gyermekek ultrahangos kivizsgálása Misztikus hasfájás csecsemőkorban: a kólika Oknyomozás hasfájás-ügyben A leggyakoribb gyermekkori szívbetegségek Ártalmatlan szívzörej gyermekkorban A hirtelen csecsemőhalál kockázati tényezői Légzési nehézség újszülöttkorban Az obstruktív alvási apnoé szindróma Ha üres a herezacskó: a rejtettheréjűség A leggyakoribb veleszületett fejlődési rendellenességek Idő előtt születni: koraszülött babák Az újszülöttkori sárgaság Soha ne tisztítsd gyermeked fülét fültisztító pálcikával! A koszmó nem egyenlő a kosszal Ezt árulja el az allergiás vérvizsgálat Koronavírus a gyerekközösségekben Mit tegyünk, ha félrenyel a gyerek? Megúszhatjuk a beszoktatást elhúzódó betegeskedés nélkül? Allergiás menetelés: ekcémától a szénanátháig gyerekkorban Nem csak a hőségben aktuális: mit és mennyit igyanak a gyerekek? Gluténmentes étrend is okozhat túlsúlyt a gyerekeknél Az anyatej hozzájárul a kognitív fejlődéshez is Hogyan óvjuk meg gyermekünk bőrét? Tanácsok a nyári hónapokra Mennyi információt rejt egy csepp vér?
Itt a csodás eperszezon! Mikor és milyen formában adjuk a babáknak? Tél végén rosszabbul hallanak a gyerekek - Mi állhat a háttérben? Ikreket is szállíthat az új koraszülöttmentő Új tankönyv javíthatja az újszülöttellátás minőségét Újabb sikeres műtéten van túl a nyitott hasfallal született kisfiú Szegeden RSV: a vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerni Nem a fáradékonyság és a sápadtság a legnagyobb gond, amit a gyermekkori vashiány okozhat Mi kerül a kicsik tányérjára? Tejallergia is okozhat elhúzódó orrdugulást gyermekkorban Ezért betegeskednek ennyit az óvodás gyerekek Tejallergia csecsemő- és kisgyermekkorban: ki segít a diagnózis után? Védik-e a probiotikumok a csecsemőket? Komplex szűrőrendszert vezetnek be a kisgyermekek egészségéért Gyermeke alacsonyabb az átlagnál? Ez lehet az oka! Hol nagyobb a hirtelen csecsemőhalál kockázata? A bohócdoktorok jó hatással lehetnek a műtéten átesett gyermekekre Ne kanállal mérjük a kanalas gyógyszert! Kórházban kezelt gyermekeknél előfordulhat gyógyszer-interakció Életmentő találmány 23 évesen Egy ágyban a szülőkkel nagyobb a bölcsőhalál kockázata Mennyi gyógyszer van egy kanálban? Marihuanát kap a kisbaba a rohamok ellen Kíméletes orrszívás babáknak Miért nem szelel a gyerek orra? Megúszhatják a gyerekek a szurit Erre vigyázzon, ha kisgyerekének gyógyszert ad! A kólikás csecsemőkből migrénes gyerekek lesznek? Ismerje fel a leukémiát! Hogyan szűrhetők a ritka betegségek? Csecsemőkorban is veszélyes a túlsúly! Új szakmai protokoll a gyermekkori lázcsillapításban Egészségesen ment haza a rekorder koraszülött A gyermekkori láb- és bokaproblémák felismerése Öröklődő vírus okozza a háromnapos lázat 140 ezer csecsemő és 30 ezer nő halálát okozza évente… 1 éves kor alatt ingyen jár a Pneumococcus elleni védőoltás A gyermekkori tüdőgyulladás A napfény jótékony és káros hatásai Hogyan ismerhető fel a lázgörcs? Mozgássérült gyerekek ortopédiai műtétei Az éjszakai bevizelés komoly betegség A gyermekkori ekcéma megelőzési lehetőségei Az ajak- és szájpadhasadék Vizsgálják a gyermeket Gyermekek fényvédelme Szemészeti szűrővizsgálatok csecsemőkorban

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés