2024. Június 18. kedd

TILTOTT - A het temaja

Dandelion teaser

A tavasz beköszöntével szinte állandóan köhög, tüsszög, náthás és könnyezik a szeme? Érdemes egy allergiavizsgálatot kérnie, hiszen valószínű, hogy a légúti allergia egyik fajtája, a szezonális allergiás orrnyálkahártya-gyulladás, közismertebb nevén a szénanátha gyötri.


BŐVEBBEN


prosztata-megnagyobbodás

Hatvan év felett a férfiak több mint felét érinti a prosztata megnagyobbodása, aminek valószínűsége a korral nő. A változás a húgycső összeszorításához vezet, ami nehéz vizelést vagy más vizelési problémát okoz.


BŐVEBBEN


időjárás
Fejfájást, migrént okozhat a melegebb időjárás és a légnyomásváltozás – mutatták ki amerikai kutatók. A légszennyezettségről ugyanezt nem tudták megállapítani.
BŐVEBBEN


repülőgép, fertőzés

Kórokozókkal bárhol találkozhatunk, különösen olyan helyeken, ahol sok ember fordul meg. Ilyenek a repterek és a repülőgépek is, ezért ha nem szeretnénk elrontani a nyaralást, ajánlatos lehet néhány apró óvintézkedést megtenni a kórokozók ellen.


BŐVEBBEN


koffein, kávé

A koffein a növények természetes védelmét szolgáló anyag, mely jellemzően növeli az éberséget, a koncentrációt, a mentális és fizikai teljesítményt.


BŐVEBBEN


Téli balesetek
Az időjárás zordra fordulásával a körülmények egyre több baleseti forrást rejtenek magukban. Ez az időszak nemcsak a sportpályákon és a járdák jégpályáin, hanem a fűtött lakásokban is szedi áldozatait.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Táplálkozás a téli hónapokban Minél színesebb, annál egészségesebb! Belső védelmünk: Az immunrendszer működése Közelednek a vizsgák, hogyan tanulhat a leghatékonyabban? Hogyan kerülhető el a kutyatámadás? Prosztatarák: időben felfedezve jók a kilátások Ha a hideg lehangol Dió segíthet a férfiaknak Mogyoró, az egészség kulcsa Utazás, nyaralás kisgyermekkel Ha nincs gyomra az utazáshoz: az utazási betegség Étrendi ajánlat vashiány esetére Az agynak is kell karbantartás A boldog házasság receptje Az időjárás hatása egészségünkre Étkezés a szünidő és a nyaralás alatt Ismerje fel a vitaminhiány tüneteit! Láthatatlan szabotőrök: vírusok Az agydaganat Újra fenyeget a szén-monoxid Szexből lesz a szerelem? Agykarbantartás gyümölcsökkel Segít az elhízás elleni harcban a dió Stresszmentesebbek a kutyás munkahelyek A gyász nem depresszió! Prosztatarákot is okozhat a túlsütött hús Télen is elkél a napszemüveg! Rontja a vírusok elleni immunválaszt az alkohol Agydaganatot táplál a koleszterin Védtelenné teszi a gyerekeket a túl sok antibiotikum A szerelem vak és meg is szépít Oxigén segítheti az agydaganat legyőzését Vizsgálatok a Helicobacter pylori baktérium kimutatására
Zsírégetés és izomnövelés almával Gyümölcslékoktél a szív egészségéért A szerelem mindenki agyában egyformán működik Fogyni is segíthet a depresszió kezelése Allergiás gyerekeknek kutya igen, macska nem Gátolja az öregedést a szőlő hatóanyaga Allergia elleni védelem az istállóban A tanulás közbeni szünetek segítik a memorizálást Több betegségből áll a halálos agydaganat Vegetatív tudatállapotban is lehetséges a tanulás Szerelem első látásra: Csak rossz sülhet ki belőle? Depresszió fenyegeti az idősebb kismamákat Legyőzhető lehet az agresszív agydaganat A szőlő a leukémia kezelésében is hasznos lehet Szívbetegségektől védenek a szőlő hatóanyagai Magas vérnyomásra egyen szőlőt! Halálos veszélyek leselkednek ránk a kórházakban Vírusok, amelyek elhízást okoznak Pszichés zavar lenne a lángoló szerelem? Legyen dús és fényes! Védi a prosztatát a vörösbor Egészségesebbek a kutyások A depresszió testi fájdalommal is járhat A prosztata jóindulatú megnagyobbodása Világjárók patikája Antioxidáns-bajnok: a szőlő Hideg tél, jeges szél: Lehűlés, fagyás A napozás árnyékos oldala Mit vigyünk a nyaralásra? A gyermekkori tüdőgyulladás Ha a házikedvenc karmol: a macskakarmolási betegség A HPV-fertőzés (Humán papilloma vírus) Védekezés a káros napsugarak ellen

Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés