2018. Február 22. csütörtök

Gyermekgyógyászat

Lázmérő tablettákkal
Az emberi test hőmérséklete nem állandó, egyéni adottságok, körülmények szerint is változik, az pedig, ha kilép a normál tartományból, többféle betegség, fertőzés, mérgezés, stb. jele, velejárója lehet.
BŐVEBBEN


gyermekkori urológiai betegség

A komolyabb betegségek sajnos az újszülötteket és a kisgyermekeket sem kerülik el: az urológiai betegségek közül néhány meglétére már a születés után is fény derülhet, sokat viszont csak később fedeznek fel.


BŐVEBBEN


gyermek arcüreggyulladás köhögés

Az elhúzódó köhögésnek számtalan, más szakterületet érintő oka lehet. Ezek közül a leggyakoribb az arcüreggyulladás, mely megfelelő kezelés mellett is eltarthat 1-2 hétig.


BŐVEBBEN


Ha az újszülött, vagy a csecsemő orra eldugul, mindig nagy izgalmat jelent a szülőnek.


BŐVEBBEN


újszülött, baba
A gyermek életének első 4 hetes élettani szakasza az újszülöttkor. Nagyon jellegzetes vonások és jelenségek kísérik ezt az időszakot, míg a határt fokozatosan átlépve az újszülött babából csecsemő lesz.
BŐVEBBEN


fülfájás

A gyermekek többsége átesik legalább egy középfülgyulladáson, melynek legjellemzőbb tünete a szinte elviselhetetlen fájdalom. Honnan tudhatja a szülő, hogy a kisgyermeknek a füle fáj? Okok és kezelés.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Mit igyon hőségben a gyerek? Vakbélgyulladás gyermekkorban Asztali búbánat: felszívódási zavarok Mit mond az éjszakai ágybavizelésről a gyermekpszichiáter? Ha bukik a baba Dugulás-elhárítás: orrszívás kisgyermekkorban Mikor szoktassuk bilire a gyereket? Asztma bronchiale gyermekkorban Az orrfújást is tanulni kell! Lázmérés-kisokos Mit kell tudni a vérvételről? A bárányhimlő tünetei, kezelése A fitymaszűkület Torokgyík és társai Mit sütsz kis szűcs? Fogazati rendellenességek és beszédhibák Nem ritka a gyermekkori epilepszia Kötelező védőoltások gyermekeknek Lázcsillapítás gyermekkorban Immunrendszer-erősítés kisgyermekkorban Babavédelem az új influenza ellen A gyermekkori nátha szövődményei Fülfájás télen-nyáron A gyermekkori mandulaműtétről A skarlát Gyermekek ultrahangos kivizsgálása Misztikus hasfájás csecsemőkorban: a kólika Oknyomozás hasfájás-ügyben Bébibajok: emésztési problémák csecsemőkorban A leggyakoribb gyermekkori szívbetegségek Ártalmatlan szívzörej gyermekkorban A hirtelen csecsemőhalál kockázati tényezői Légzési nehézség újszülöttkorban Az obstruktív alvási apnoé szindróma Ha üres a herezacskó: a rejtettheréjűség A leggyakoribb veleszületett fejlődési rendellenességek Idő előtt születni: koraszülött babák Az újszülöttkori sárgaság Mi kerül a kicsik tányérjára? Tejallergia is okozhat elhúzódó orrdugulást gyermekkorban
Ezért betegeskednek ennyit az óvodás gyerekek Tejallergia csecsemő- és kisgyermekkorban: ki segít a diagnózis után? Védik-e a probiotikumok a csecsemőket? Komplex szűrőrendszert vezetnek be a kisgyermekek egészségéért Gyermeke alacsonyabb az átlagnál? Ez lehet az oka! Hol nagyobb a hirtelen csecsemőhalál kockázata? A bohócdoktorok jó hatással lehetnek a műtéten átesett gyermekekre Ne kanállal mérjük a kanalas gyógyszert! Kórházban kezelt gyermekeknél előfordulhat gyógyszer-interakció Életmentő találmány 23 évesen Egy ágyban a szülőkkel nagyobb a bölcsőhalál kockázata Mennyi gyógyszer van egy kanálban? Marihuanát kap a kisbaba a rohamok ellen Kíméletes orrszívás babáknak Miért nem szelel a gyerek orra? Megúszhatják a gyerekek a szurit Erre vigyázzon, ha kisgyerekének gyógyszert ad! A kólikás csecsemőkből migrénes gyerekek lesznek? Ismerje fel a leukémiát! Hogyan szűrhetők a ritka betegségek? Csecsemőkorban is veszélyes a túlsúly! Új szakmai protokoll a gyermekkori lázcsillapításban Egészségesen ment haza a rekorder koraszülött A gyermekkori láb- és bokaproblémák felismerése Öröklődő vírus okozza a háromnapos lázat 140 ezer csecsemő és 30 ezer nő halálát okozza évente… 1 éves kor alatt ingyen jár a Pneumococcus elleni védőoltás A gyermekkori tüdőgyulladás A napfény jótékony és káros hatásai Hogyan ismerhető fel a lázgörcs? Mozgássérült gyerekek ortopédiai műtétei Az éjszakai bevizelés komoly betegség A gyermekkori ekcéma megelőzési lehetőségei Az ajak- és szájpadhasadék Vizsgálják a gyermeket Gyermekek fényvédelme Szemészeti szűrővizsgálatok csecsemőkorban Picinykék cipője

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés