2020. Július 10. péntek
A legújabb vizsgálatok szerint a probiotikus étrendkiegészítők nem nyújtanak védelmet a csecsemők számára a megfázásos vagy gyomorrontásos betegségek ellen.

A legtöbb probiotikus termék Lactobacillust és Bifidobacteriumot tartalmaz, így a kutatók ezt a két baktériumfajtát tesztelték, és igen hervasztó eredményekre jutottak. Az a 290 kisgyerek, aki a bölcsődében probiotikumot kapott hat hónapon át minden egyes nap, semmivel sem betegedett meg kisebb arányban valamilyen légúti vagy gyomorfertőzésben, mint azok, akik nem kaptak. A kutatók szerint könnyen lehet, hogy az eddigi pozitív eredmények, melyeket a probiotikumokhoz kapcsoltak, valójában az anyatejnek volt köszönhető, a csecsemők számára ugyanis ez tartalmazza a legideálisabb tápanyagforrást.

Szénanátha kúrasóval és finom ételekkel>>>

A Pediatrics című lapban közzétett kutatásban 8 és 14 hónapos kor közötti dán kisgyerekek vettek részt, akik mind bölcsődébe jártak. A gyerekeket két csoportra osztották, egy részük naponta kapott probiotikumot, másik részük csak placebót, és a szülők beszámolói, valamint a bölcsődei hiányzások alapján a két csoport tagjainak egészségi állapota között semmilyen különbség nem mutatkozott.

Szénanátha kúrasóval és finom ételekkel>>>

A kutatásban résztvevő dr. Michael Cabana, a San Francisco-i Kalifornia Egyetem munkatársa szerint a vizsgálat fő üzenete az, hogy a probiotikumok fogyasztása helyett a szoptatást kell népszerűsíteni, az anyatejben található összetevők tesznek ugyanis a legjobbat a csecsemők bélflórájának.

Szappanos hajmosás a csodás hajkoronáért > > > 


Forrás: Medipress
2017. 07. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés