2024. Május 23. csütörtök

Egyéb terápiák

ájurvédikus, tisztítókúra

Az ájurvéda ősi indiai tudomány, melynek segítségével megismerkedhetünk a szervezet méregtelenítésének módjaival.


BŐVEBBEN


akupunktúra, fájdalom
Mágneses rezonanciás (MRI) felvételek tanúsága szerint az akupunktúra közvetlenül az agyban csökkenti a fájdalmat, tehát nem csak pszichológiai hatása van – jelentették be német kutatók.
BŐVEBBEN


méhcsípés-terápia
Kínában több mint háromezer éves tekint vissza a méhcsípés-terápia, de csak 2007-ben engedélyezték használatát, a módszer pedig egyre népszerűbb.
BŐVEBBEN


akupunktúra, fertőzés
Az akupunktúra nem veszélytelen beavatkozás: a fertőtlenítetlen akupunktúrás tűkkel bakteriális fertőzéseket, hepatitisz B- és C-vírusokat, sőt esetleg HIV-fertőzést is átvihetnek a a kezelések során – figyelmeztetnek szakértők, akik szerint a probléma világszerte gyakori.
BŐVEBBEN


terhesség, depresszió, akupunkúra
A terhesség alatti depressziós tüneteket az akupunktúra kifejezetten depresszióra kifejlesztett változata csökkentheti – állapították meg a Stanford Egyetem kutatói, akik vizsgálatukhoz külön akupunktúrás protokollt terveztek.
BŐVEBBEN


színterápia, színek

A környezetünkben lévő színek lelki állapotunkat és fiziológiai folyamatainkat, ezáltal pedig egészségi állapotunkat is képesek befolyásolni — erre épít a színterápia. Tudja meg, hogy hogyan segíthetnek az egyes színek az egészség megőrzésében!


BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vályi-Nagy Viktor
Klinikai homeopátiás szakorvos
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés