2024. Június 17. hétfő
Teremtő képzelet -  Ismerjük meg magunkat!
A mai civilizált világ nem ad nyugalmat a léleknek és a szellemnek, ennek következtében a fizikai test is könnyebben megbetegszik. Az ember összetett lény, akkor van egyensúlyban, ha a testlélekszellem harmóniában áll egymással.

A testi fájdalmakat sokféleképpen kezelik, de az eredendő okot, a lelki sérelmeket, bűntudatot, aggodalmat, félelmet legtöbbször figyelmen kívül hagyják a gyógyítók és maguk a betegek is. Nagyon fontos az embert egységes egészként kezelni, a lélekgyógyászatban a kiindulási pont mindig a megélt érzelmek eldolgozása.

Ép test ép lélek

Teremtő képzelet

A hipofízis (agyalapi mirigy) a testünk "főnöke", aki irányítja és felügyeli annak működését. A lélekgyógyászatban is a "főnök" segítségével képzelődünk és próbáljuk a negatív lelki élményeket pozitívra változtatni. Ha csak tudatos agyunkat használjuk egy-egy elkeserítő helyzetben és nincs jövőbe vetett hitünk, nem vagyunk képesek arra, hogy pozitív tartalmú képzelőerőnket mozgósítsuk. A hosszan tartó lelki betegségek pedig akár súlyos szervi megbetegedést is okozhatnak.

A pszichének tehát óriási szerepe van az ember életében, hiszen ha valakinek tökéletes összhangban működik a jobb és a bal agyféltekéje, az elmondhatja, hogy elégedett és boldog ember. Ha ezt az összhangot nem tudja megteremteni, illetve lelkét és szellemét kibillenti a harmóniából, hiányérzete keletkezik, nincs meg a napi boldogságérzet. Az is előfordul, hogy valaki magas szellemi szinten él, pozitív képzelőerejével sincs gond, mégsem harmonikus, elképzeléseit nem tudja valóra váltani. Lehet, hogy ilyenkor a környezet nem értékeli ötleteit, döntéseit, s így nem jut hozzá ahhoz a pozitív energiához, ami segítené őt, sőt mindez negatív erőként jelentkezhet olyannyira, hogy már a fizikai test is fájdalommal, panaszokkal figyelmeztet a felborult harmóniára.

Ismerjük meg magunkat!

Figyeljünk tehát jobban embertársainkra, magunkra. Ma már szerencsére sokféle tanfolyam, könyv, előadás nyújt segítséget ahhoz, hogy jobban megismerjük magunkat, a saját pszichénkben rejlő erőket, és mozgósítsuk azokat a boldogabb, egészségesebb élet érdekében.


Szerző: Lévai Borbála
természetgyógyász

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés