2024. Június 17. hétfő
Milyen információt nyújthat e témákban a grafológia? -  A terheltség, a terhelhetőség mértékének vizsgálata -  A fájdalom jelei -  Belső szervek -  Az íráskép megváltozása

  Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Joggal felmerülhet mindenkiben a kérdés, hogy mi köze a grafológiának a egészséghez és betegséghez, hisz általában a karriertanácsadás, pályaválasztás, munkaerő-felvétel kapcsán merül fel, és elsősorban ezeken a területeken hódított teret magának.


A grafológia, mint eszköz segítségével általános képet kaphatunk egy személy jellemét, testi-lelki-szellemi állapotát tekintve. A köztudatban ez utóbbi felhasználása talán kevésbé ismert és elfogadott. Ennek oka bizonyos tévhitek sora és a szkepszis arra nézve, hogy az írásképben megjelenő változások nyomon követhetike a lélek és a test változásait. Iras

A tévhitekre visszatérve fontos megjegyezni, hogy a grafológia elsősorban diagnosztikus módszernek tekintendő. Segítséget, első lépést jelenthet abban, hogy a személy felismerje elismerje a (testi, lelki) problémát és utána szakemberhez (pszichológus, szakorvos) forduljon, ha ennek szükségét érzi.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Milyen információt nyújthat e témákban a grafológia?

A kézírásból megállapítható az író személy (duktor) jelenlegi, aktuális állapota, valamint a rá általában jellemző fizikai, lelki tulajdonságok. Ahhoz, hogy az aktualitást az általánostól meg tudjuk különböztetni, érdemes a duktortól több írásmintát kérni, melyeket természetesen eltérő időpontokban írt. A kézírásban megjelenő jellemzőket, tulajdonságokat különböző "jelek" alapján tudjuk azonosítani. Információt hordoz minden, ami a papírlapon megjelenik. A sorok, szavak, betűk mérete, távolsága, dőlése, lejtése stb..

Legkonkrétabb képi megjelenése a különböző szervi problémáknak van, ezek elsősorban a betűtestekben, azon belül is a magánhangzókban találhatók. Ahhoz, hogy valamit megállapíthassunk, kijelenthessünk nem elég egyetlen betűben megjelenő változás. A grafológia elsőszámú szabálya ugyanis a következő: egy jel nem jel. Ez ugyanúgy vonatkozik mindenre, ami megállapításra kerül. Így például a betegségjegyek között nem csak a betűk szerepelnek, fontos információt hordoznak például a betűket összekötő vonalak, vagy a betűk lezárásának tekinthető végvonalak is

A teljesség igénye nélkül pár példán keresztül mutatom be a grafológus munkáját, a kézírás elemzésének módját.

A terheltség, a terhelhetőség mértékének vizsgálata

A munkából, tanulásból, magánéletből eredő túlterheltség az írásképen világos nyomokat hagy.

• Változik a betűk mérete: kisebb lesz
• Lassul az írás sebessége: a vonalak végig vastagok, a sorok, szavak vonala hullámos lesz
• A végvonalak rövidülnek, esetleg teljesen eltűnnek, ez a tartalék energiák hiányát jelzi
• A betűk közti kötővonalak egy vízszintes vonal képét jelenítik meg, ezt írásban elég nehéz elmagyarázni, talán úgy írható le mintha egy kifeszített dróton ülnének, illetve arról lógnának a betűk az úgynevezett középső zónában (magánhangzók helye). Ez a szív túlterheltségére utal. Ez a jel az írásban nem gyakran jelenik meg, ezért már egy-kétszeri felbukkanása is igen komoly figyelmeztetés.
• A hajszálvonalak megjelenése az energiák átcsoportosítását jelzi, ekkor a túlterheltség miatt a szervezet onnan von el energiát, ahonnan tud. Az alsózónában lévő hurkok, vonalak (g betű hurka, p betű szára) képének változása maga a jel. Ekkor ezek a vonalak vékony, pipaszerű vonalként kapcsolódnak az utánuk álló betűhöz.
• Az oldalról, vízszintes irányban összepréselt betű azt mutatja, hogy a külvilágból érkező nyomást az illető személy milyen mértékben képes még elhárítani. A teljesen összenyomott írás szintén komoly figyelmeztetés, a személy nem terhelhető tovább.


    A cikk folytatódik - 1/2. oldal
    1.  |  2.  |  következő ›utolsó »
    Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés