2024. Június 17. hétfő
Kos -  Bika -  Ikrek -  Rák -  Oroszlán -  Szűz -  Mérleg -  Skorpió -  Nyilas -  Bak -  Vízöntő -  Halak
Mire vagyunk hajlamosak, és mire ügyeljünk, ha harmonikusan és egészségesen szeretnénk létezni a világban? Íme egykét jó tanács állatövi jegyek szerint. Akinek nem inge, ne vegye magára!

Kos

A KOS "fejjel megy a falnak", nyughatatlan természet munkában, szerelemben egyaránt. Súlyfelesleggel ritkán küzd, ő az, akiről azt mondják, nyugodtan felszedhetne egy-két kilót. Szereti a sportot, de legalább ennyire szereti az éjszakába nyúló mulatozásokat. Bármennyire is ellenkezik alaptermészetével, néha álljon meg egy pillanatra, szakítson időt a pihenésre, relaxálásra és ne este pótolja be a napközben kihagyott étkezéseket.

Bika

A BIKÁT bezzeg sosem kell pihenésre biztatni, szereti a nyugalmat és a kényelmet. Mivel hajlamos a hízásra és imád enni, jól teszi, ha beiktatja napirendjébe a rendszeres testmozgást, az aktív pihenést. Az e jegyben születettek hajlamosak a torok megbetegedéseire, ritkán ússzák meg az őszi időszakot köhögés és nátha nélkül. Ennek megelőzésére fogyasszák bőségesen az őszi gyümölcsöket, zöldségeket.

Ikrek

Örülhet az IKREK, ha a nyarat megúszta baleset nélkül, de ez nem jelenti azt, hogy az ősz beálltával nem kell odafigyelne önmagára. Vele ugyanis mindig történik valami, gyerekkorában minden bizonnyal gyakran látogatta a baleseti sebészetet. A kosokhoz hasonlóan neki sem ártana egy kis lassítás, a rengeteg tennivaló közötti szelektálás. Aludjon többet és szokjon le a dohányzásról, mert tüdeje érzékenyebb az átlagnál.

Rák

A RÁK érzékeny pontja a gyomra, és az emésztőrendszere. Jól teszi, ha sok rostban gazdag ételt fogyaszt, és nem árt heti egy gyümölcsnap beiktatása sem. Nyári jegy lévén, kicsit rossz a közérzete mostanában, ezen a rendszeres, lehetőleg a szabadban végzett testmozgás sokat segíthet.

Oroszlán

Az OROSZLÁN teherbíró képessége korlátlannak tűnik, és ezt szereti is hangoztatni. Ne akarja azonban a család összes terhét Ön cipelni, bár igazán szívós szervezettel áldotta meg a sors. Indulatait azonban nehezen tudja fékezni, robbanékony természete magas vérnyomást sejtet, melyet nem árt rendszeresen ellenőriztetni.

Szűz

A SZűZ szereti maga körül a rendet és a tisztaságot, mely néha kínos pedantériába is átcsaphat. Önt igazán nem kell figyelmeztetni a szűrővizsgálatokra, rendszeresen látogatja háziorvosát is. Próbáljon meg kevesebbet aggodalmaskodni egészségi állapota felett, ugyanis kissé hajlamos a hipochondriára. A legkönnyebben úgy maradhat egészséges, ha rendszeresen sportol.

Mérleg

A MÉRLEG jegyű ember lehetőleg kerülje a kozmetikai szereket, mert bőre rendkívül érzékeny, hajlamos az allergiákra. Tartson egy őszi tisztítókúrát, ez jót tesz bőrének és érzékeny veséjének egyaránt. A mozgásformák közül próbálja ki a jógát vagy az úszást, ezzel elejét veheti a makacs hátfájásoknak.

Skorpió

A SKORPIÓ szívós természet, de legalább ennyire szívósan képes az önpusztításra is. Próbálja optimistábban szemlélni a világot és óvakodjon az ajzószerektől. Hajlamos a gombás fertőzésekre és az emésztésével is adódhatnak problémák. Fogyasszon gabonaféléket és erősítse immunrendszerét vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Nyilas

A NYILAS jegy szülöttjét igazán szerencsés fizikummal áldotta meg a sors. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre azért érdemes odafigyelnie, és időnként húsfogyasztását is csökkentheti. A kerékpározás a leginkább hozzá illő sport, így megelőzheti a visszerek kialakulását, melyre van némi hajlama.

Bak

A BAK céltudatos, magabiztos természet, ugyanakkor hajlamos a pesszimizmusra. Óriási a munkabírása, ezért időnként minden másról megfeledkezik. Érzékeny pontja a bőre, mely ezért fokozott törődést igényel, nem árt, ha rendszeresen jár kozmetikushoz. A rendszerességet az étkezésben is érdemes betartani, ennek során fogyasszon több főzeléket és gyümölcsöt.

Vízöntő

A VÍZÖNTő hajlamos a szembetegségekre és a vérkeringésével is akadhatnak problémák. Egyébként kitűnő regeneráló képességű, gyorsan legyűri a betegségeket, melyek azonban legtöbbször elkerülik őt. Jó adottságait rendszeres testmozgással a későbbi életéveiben is megőrizheti.

Halak

A HALAK mozgásszervi panaszainak rendszeres sportolással veheti elejét. Vehetné, mert erre azonban elég nehezen szánja rá magát, kényelmes típus, ráadásul hízásra is hajlamos. A mozgással pedig vérkeringési problémáin is sokat segíthetne. A lábát mindenesetre mindig tartsa melegen, így megelőzheti az Önre oly jellemző őszi-téli felfázásokat.Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés