Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A betegség az írásképből is kiolvasható

  Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Joggal felmerülhet mindenkiben a kérdés, hogy mi köze a grafológiának a egészséghez és betegséghez, hisz általában a karriertanácsadás, pályaválasztás, munkaerő-felvétel kapcsán merül fel, és elsősorban ezeken a területeken hódított teret magának.



A grafológia, mint eszköz segítségével általános képet kaphatunk egy személy jellemét, testi-lelki-szellemi állapotát tekintve. A köztudatban ez utóbbi felhasználása talán kevésbé ismert és elfogadott. Ennek oka bizonyos tévhitek sora és a szkepszis arra nézve, hogy az írásképben megjelenő változások nyomon követhetike a lélek és a test változásait.

A tévhitekre visszatérve fontos megjegyezni, hogy a grafológia elsősorban diagnosztikus módszernek tekintendő. Segítséget, első lépést jelenthet abban, hogy a személy felismerje elismerje a (testi, lelki) problémát és utána szakemberhez (pszichológus, szakorvos) forduljon, ha ennek szükségét érzi.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Milyen információt nyújthat e témákban a grafológia?

A kézírásból megállapítható az író személy (duktor) jelenlegi, aktuális állapota, valamint a rá általában jellemző fizikai, lelki tulajdonságok. Ahhoz, hogy az aktualitást az általánostól meg tudjuk különböztetni, érdemes a duktortól több írásmintát kérni, melyeket természetesen eltérő időpontokban írt. A kézírásban megjelenő jellemzőket, tulajdonságokat különböző "jelek" alapján tudjuk azonosítani. Információt hordoz minden, ami a papírlapon megjelenik. A sorok, szavak, betűk mérete, távolsága, dőlése, lejtése stb..

Legkonkrétabb képi megjelenése a különböző szervi problémáknak van, ezek elsősorban a betűtestekben, azon belül is a magánhangzókban találhatók. Ahhoz, hogy valamit megállapíthassunk, kijelenthessünk nem elég egyetlen betűben megjelenő változás. A grafológia elsőszámú szabálya ugyanis a következő: egy jel nem jel. Ez ugyanúgy vonatkozik mindenre, ami megállapításra kerül. Így például a betegségjegyek között nem csak a betűk szerepelnek, fontos információt hordoznak például a betűket összekötő vonalak, vagy a betűk lezárásának tekinthető végvonalak is

A teljesség igénye nélkül pár példán keresztül mutatom be a grafológus munkáját, a kézírás elemzésének módját.

A terheltség, a terhelhetőség mértékének vizsgálata

A munkából, tanulásból, magánéletből eredő túlterheltség az írásképen világos nyomokat hagy.

• Változik a betűk mérete: kisebb lesz
• Lassul az írás sebessége: a vonalak végig vastagok, a sorok, szavak vonala hullámos lesz
• A végvonalak rövidülnek, esetleg teljesen eltűnnek, ez a tartalék energiák hiányát jelzi
• A betűk közti kötővonalak egy vízszintes vonal képét jelenítik meg, ezt írásban elég nehéz elmagyarázni, talán úgy írható le mintha egy kifeszített dróton ülnének, illetve arról lógnának a betűk az úgynevezett középső zónában (magánhangzók helye). Ez a szív túlterheltségére utal. Ez a jel az írásban nem gyakran jelenik meg, ezért már egy-kétszeri felbukkanása is igen komoly figyelmeztetés.
• A hajszálvonalak megjelenése az energiák átcsoportosítását jelzi, ekkor a túlterheltség miatt a szervezet onnan von el energiát, ahonnan tud. Az alsózónában lévő hurkok, vonalak (g betű hurka, p betű szára) képének változása maga a jel. Ekkor ezek a vonalak vékony, pipaszerű vonalként kapcsolódnak az utánuk álló betűhöz.
• Az oldalról, vízszintes irányban összepréselt betű azt mutatja, hogy a külvilágból érkező nyomást az illető személy milyen mértékben képes még elhárítani. A teljesen összenyomott írás szintén komoly figyelmeztetés, a személy nem terhelhető tovább.

Ezeket a jeleket kiegészíthetik olyan betűkben megjelenő változások, melyek egyértelműen utalhatnak az emésztőrendszer, a szívérrendszerben jelentkező zavarokra, problémákra. Ez nem meglepő, hisz a túlterheltség, feszített élettempó és az ezzel járó egészségtelen életmód kiemelten a szívérrendszerben, és az emésztőrendszerben hagy maga után nyomokat.

A fent felsorolt jelek más jelekkel kombinálva is megjelenhetnek, másmás problémára utalva. Nagyjából úgy kell elképzelni a jeleket, mint az orvostudományban a tüneteket, bizonyos tünetek különböző betegségekre utalhatnak attól függően, hogy milyen más tünetekkel együtt jelentkeznek.

A fájdalom jelei

Néhány példa a különböző betűkben megjelenő betegségekről, problémákról.

Belső szervek

Belső szerveink problémái különböző középzónás betűkben jelennek meg. Ez főként az o, és az a betűk tipikus elváltozását jelenti. A vese, a szív, a máj, a tüdő, stb. megbetegedései különböző módon formálják át az eredetileg "szabályos" kerek betűt. Ha egy tipikus, pl. tüdő jel megjelenik, meg kell nézni, hogy társul e hozzá a fájdalom, illetve a gyulladás jele. A gyulladás az adott betű vonalának megvastagodása. Ha a tipikus szervi jel és a fájdalom is jelen van, de a gyulladás jele hiányzik a probléma súlyosabb jellegű, a gyulladás jelének megléte a probléma akut voltára utal. Ha a betűben az elváltozás jelen van, de mind a fájdalom, mind a gyulladás hiányzik, akkor az, az adott terület megbetegedésének hajlamát jelzi.

Konkrét jele van még ezeken kívül a csontkopásnak, csontritkulásnak, vérnyomás problémáknak, érszűkületnek, fejfájásnak (gyakori fejfájás), daganatos elváltozásnak, stb. is.

Az íráskép megváltozása

Bizonyos problémáknak konkrét jele nincs. Ilyen az alkohol, a különböző szerek okozta függőség, illetve azok használata. De ide tartozik a nők áldott állapota is. Bizonyos eredményeket már ezekben az esetekben is elértek, de ezek nem egyértelműek. A szerekkel kapcsolatban a probléma beazonosítható, de nem egyetlen konkrét jel segítségével, hanem az egész íráskép általános megváltozása által.

Azt nem ajánlanám senkinek, hogy ez vagy más cikk alapján elemezze az írását, és esetleg messzemenő következtetéseket vonjon le egészségi állapotát tekintve. Arra azonban mindenkit bátorítanék, hogy egy nagyítóval nézze meg az írását, esetleg hasonlítsa össze egy félévvel azelőtti írásával, érdekes dolgokat vehet észre. Jó böngészést és jó egészséget kívánok mindenkinek. Ne felejtsék el: ha valamiről nem veszünk tudomást, az attól még létező dolog lehet.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [1]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes/alter/grafologia1.htm