2024. Július 21. vasárnap

Kutatók szerint a meddő férfiak nagyobb érzelmi és társadalmi stressznek vannak kitéve, valamint kevésbé jól működik a házasságuk, mint termékeny társaiknak.


A következtetéseket egy Dr. James F. Smith által vezetett kutatócsoport férfiak által kitöltött kérdőívek és személyes elbeszélgetések alapján vonta le.

ágyban fekvő pár, meddő, meddőség, stressz

A kérdőívek figyelembe vették a férfiak házasságának jellemzőit, rákérdeztek a szexuális életük részleteire, mind a férfi, mind partnere szempontjából, valamint elemezték a családi háttér szerepét is.

A vizsgálat során megkérdezett meddő férfiak 25%-a feszült kapcsolatokról számolt be, 15%-uk komoly problémákat említett a házassága terén. 17% a meddőség kezelését stresszforrásnak nevezte meg, és 1% számolt be saját hűtlenségéről házasságában.

A vizsgálat eredményei rámutatnak a meddő párok házasságának instabilitására, valamint a terméketlen férfiakat érintő pszichoszociális stresszre. A meddőség kivizsgálása a férfiak számára potenciális stresszforrás, ezért mindenképpen figyelemmel kell lenni a rájuk nehezedő nyomásra is.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés