2021. Május 07. péntek

Fókuszban: A férfi meddőség

meddőség, mitokondrium
A férfiak körülbelül huszada meddőnek bizonyul, ennek ellenére a jelenség tudományos hátterét rejtély övezi. Ausztrál és svéd kutatók egy lépéssel közelebb kerültek a megoldáshoz.
BŐVEBBEN


anogenitális távolság, termékenység
Az úgynevezett anogenitális, azaz a végbélnyílás és a pénisz töve közti távolság fontos tényezője a férfiak termékenységének, állapították meg amerikai kutatók.
BŐVEBBEN


meddőség
A meddőség a női és a férfi reprodukciós rendszer betegsége, aminek eredményeként csökken a fogantatás esélye, valamint a terhesség kihordásának lehetősége. A probléma Magyarországon kb. 150 ezer párt érint, de kiket leginkább?
BŐVEBBEN


férfi meddőség

A lelki faktor vitathatatlanul lényeges tényező a fertilizációs és a megtermékenyülési folyamatban, a psziché reprodukciós kapcsolata nagyon fontos szempont.


BŐVEBBEN


terméketlenség, laptop

A fiatal férfiak többségének meg sem fordul a fejében az apaság gondolata, mint ahogy az sem, hogy jelenlegi életvitelük és viselkedésük hatással lehet a későbbi termékenységükre. Szakértők szerint a férfi nemzőképességet leginkább károsító tényezők listáján előkelő helyet foglalnak el a laptopok.


BŐVEBBEN


hererák, meddőség
A meddő férfiak esetében háromszor nagyobb a hererák kialakulásának kockázata, mint termékeny társaiknál – jelentették be amerikai kutatók.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés