2017. December 17. vasárnap

Fókuszban: A karácsony

karácsony, karácsonyi,  ételek

Az ünnepi nagy evészet sokszor bizony emésztési problémákat okoz, vagy épp lelkiismeret-furdalást: az alakjukat féltők bűntudattal ugyan, mégis habzsolják a finom falatokat. Mindkettő könnyen elkerülhető: együnk bátran, de mértékkel, és egészségeset! Tanácsok a karácsonyi étkezéssel kapcsolatban.


BŐVEBBEN


karácsonyi balesetek

Halszálkákkal, fenyőággal vigyázat! A családi béke ünnepének és előkészületeinek veszélyforrásai egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhetők, a balesetek elkerülhetők. Ha ne adj isten mégis megtörténik a baj, ne halogassuk orvoslását!


BŐVEBBEN


karácsonyi, lehangoltság

Vannak olyanok, akik egyenesen rettegnek a karácsonytól, és a depresszióhoz, illetve az ún. szezonális hangulatzavarhoz hasonló tüneteket mutatják. David Mrazek, az amerikai Mayo Klinika pszichiátere számukra ad tanácsokat.


BŐVEBBEN


karácsony, stressz, depresszió

December az ünneplés, a szeretet, a meghittség hónapja. December a stressz, a túlhajszoltság és a veszekedések hónapja. Hogyan küzdjünk meg az ünnepi stresszel?


BŐVEBBEN


karácsony, fogak
Az ünnepek során nem csak plusz kilókat szedhetünk fel, de ha nem vigyázunk, a fogainkon is megmutatkozhat a sok alkohol és cukros étel hatása.
BŐVEBBEN


karácsony
Hiába van több szabad idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, miközben többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt – derül ki az MTV Hungary által végzett reprezentatív felmérésből.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés