2020. Augusztus 15. szombat
Már néhány apró biztonsági intézkedéssel sokat lehet tenni azért, hogy az ünnepek meghittsége helyett ne a baleseti osztály vendégszeretetét kelljen élveznünk – figyelmeztet Inez Tenenbaum, az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottságának szóvivője.

A szervezet javaslata szerint élő fa vásárlása esetén csak frisset válasszunk, ám azt is tartsuk vízben és minél távolabb a fűtőtesttől vagy a kandallótól. Ha a műfenyő mellett döntünk, mindenképpen tűzálló fajtát válasszunk, amely jóval ellenállóbb a hőnek. Ha gyerekekkel együtt díszítjük a fát, ne használjunk éles, nehéz vagy törékeny díszeket, se olyat, amely valamilyen cukorkára, egyéb ételre hasonlít, vagy apró, könnyen leeső részeket tartalmaz.

ünnepi balesetek

Az égő gyertya mindig a látókörünkben legyen, és lefekvés előtt valamennyit fújjuk el. A gyertyákat olyan helyre tegyük, ahol a háziállatok és a gyerekek nem érik fel, és távol vannak bármilyen éghető tárgytól. Ha égősorokat is bevetünk otthonunk díszítése során, mindenképpen biztonságos helyről szerezzük be azokat, és sérülés esetén dobjuk ki a készletet.

Ellenőrizzük le a hosszabbítókat is, kültérre csak olyan világítást használjunk, amely alkalmas erre, és mindenképp földelt konnektorba csatlakoztassuk a vezetékeket. Az úgynevezett tűzsóval is körültekintően bánjunk, mivel ezek a termékek – melyek tűzifára szórva színes lángokat eredményeznek – a gyomorba jutva igen komoly irritációkat, akár hányást is okozhatnak.

Biztonsági okokból a csomagolópapírokat ne a kandallóban égessük el, mert hirtelen begyulladhatnak és így váratlanul nagy, felcsapó lángokat okozhatnak.

John Drengenberg, az Underwriters Laboratóriumok fogyasztói biztonsági igazgatója így nyilatkozott: „Bármennyire ez az év legsűrűbb időszaka, nagyon fontos, hogy az ünneplések közepette kellő figyelmet fordítsunk a biztonságra is. Ha csak napi néhány percet szánunk arra, hogy leellenőrizzük az elektromos eszközök és egyéb veszélyt rejtő tárgyak biztonságát, számos baleset elkerülhetővé válik, és így valóban csupán az együttlét meghittségére fogunk majd visszaemlékezni az ünnepek után.”


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés
Ajánló
Ajánló
Ajánló