2020. Június 06. szombat
Az advent kezdetével számos cég rendez alkalmazottainak ünnepi összejövetelt. A szocializáció igen fontos a karácsonyi céges bulikon, sok embernek mégis nehezére esik ilyenkor kapcsolatot teremteni munkatársaival és főnökeivel.

Martin Anthony, a torontói Ryerson Egyetem pszichológus professzora néhány tanáccsal szolgál azoknak, akik feszülten és gyomorgörccsel várják az ünnepi céges összejöveteleket – vagy bármilyen más társasági eseményt.

Karácsony céges buli

Először is néhány szó a társalgási etikettről. Mosolyogjon és keresse a szemkontaktust. Legyen nyílt és kedves. Vegyen részt azokban a beszélgetésekben, amelyeknek témája érdekli. Kérdezzen és figyeljen aktívan.

Ne féljen a céges buliktól. Ha nem néz szembe félelmeivel, azok egyre erősebbek lesznek. Ha szégyenlős, akkor is próbáljon meg erőt venni magán és kezdeményezzen: minél többször próbálkozik, annál egyszerűbb lesz.

Ne próbálja elrejteni félelmeit. Fogadja el, hogy kényelmetlenül érzi magát, és a fentebb említett stratégiák alkalmazásával próbálja javítani társasági életét.

Fontos, hogy tudja, a céges bulik nem csak a szórakozásról szólnak: új kapcsolatokat építhet és nyugodt körülmények között beszélhet munkatársaival és főnökeivel.

Íme tehát néhány túlélési tanács:
• Mindenképp tájékozódjon az öltözködési szabályokról, mielőtt elindulna. Kérdezze meg a buli szervezőjét, vagy valakit, aki tavaly részt vett a rendezvényen. Ha nem biztos magában, vegyen fel öltönyt/kosztümöt.
• Mindenképp kívánjon kellemes ünnepeket az igazgatónak és a többi, vezető pozícióban lévő kollégának. Közvetlen főnökével is váltson pár szót, ez segítheti későbbi előmenetelét.
• Szerezzen új ismerősöket, építsen szociális hálódat. A céges buli remek kiindulási pont lehet a későbbi üzleti kapcsolatok szempontjából.
• Mielőtt távozna, köszönjön el a rendezvény szervezőjétől, főnökétől és a többi jelenlévő vezetőtől.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés