2024. Június 18. kedd
Zsírbontás - Májműködés -  Zsírégetés - Pajzsmirigyműködés
Számtalan oka lehet a súlygyarapodásnak. Az enzimhiány és a nem megfelelően tisztuló vastagbél is vezethet áteresztő bélszindrómához, ami hosszabb távon előidézhet metabolikus szindrómát. Ez pedig mindig túlsúllyal és elhízással jár. De hogyan lehet a felszedett kilóktól megszabadulni?

Zsírbontás - Májműködés

RTL: Megbeszéltük, hogy számtalan oka lehet a súlygyarapodásnak. Szó esett, hogy az enzimhiány és a nem megfelelően tisztuló vastagbél is vezethet áteresztő bélszindrómához, ami hosszabb távon előidézhet metabolikus szindrómát. Ez pedig mindig túlsúllyal és elhízással jár. Most járjuk körbe a zsírbontás és zsírégetés fortélyait!
Tudjuk, hogy jó zsíranyagcsere a jó májműködés függvénye. Manapság inkább divat méregteleníteni vagy hogyan látod, valóban a tudatos életmód része? Szükséges a rendszeres májméregtelenítés? Interjú Tihor-Herczeg Kyrával

Kyra: Igen, szükséges. Egy olyan világban élünk, ahol lépten-nyomon a környezetünkben előforduló vegyületek miatt, - mint pl. az étel adalékanyagok, alkohol, kozmetikumok összetevői, krémek, samponok, illatosítók, parfümök, és a háztartási oldószerek, festékek, permetezőszerek, illetve a levegőszennyezés, ugyanakkor a vizekben előforduló hormon maradványok, a hozzáadott klór - és egyéb környezeti szennyeződések miatt, bizony nagyon nagy szükség van évente két alkalommal 1-2 hónapos kúraszerű májméregtelenítés.

Jó májműködés és zsírbontás
Minden ami körülvesz minket, a belégzéssel, akár a direkt bőrkontaktus útján vagy az étkezések során jut a szervezetünkbe, mind-mind hat a teljes anyagcserénkre és hormonkiválasztásunkra. Tehát könnyen felborulhat az egyensúly. A máj a legfontosabb méregtelenítő szervünk is egyben.

Itt olvashatsz több információt FEDBOND ® iSLIM DTX – májméregtelenítés és regenerálást, valamint a jó zsíranyagcserét segítő étrend-kiegészítőről, és meg is rendelheted.

Fedbond iSlim DTX

RTL: Tehát ajánlott évente akár többször is segíteni a máj méregtelenítő folyamatait. Érdemes rendszeresen karban tartani, mint amikor az autót szervizbe visszük?

 

Kyra: Igen, nagyon jó a hasonlat. Nemcsak a háztartási gépeinket kell cserélni és tisztítani időnként, hanem a fő szűrő és méregtelenítő szerveinket is karban kell tartani, ilyen a máj és a vese is.

A máj nem csak a szervezet méregtelenítésére felel, hanem a teljes zsíranyagcsere is tőle függ.
Ha a máj elfáradt a sok méregtelenítési folyamatban, muszáj segíteni a regenerálódását. Különben a zsíranyagcsere, pontosabban a zsírbontó képesség is megcsappan, és hát lássuk be, zsírbontás nélkül lehetetlen a zsírégetés. Sokan ezért nem tudnak fogyni morgás, torna mellett sem, és nem értik hogy miért van ez így.

RTL: Mit tehetünk annak érdekében, hogy segítsük a máj méregtelenítő folyamatait, a májsejtek regenerálódását és ezáltal a jó zsírbontó képességet is?

 

Kyra: A zsíranyagcserét már csak azért is segíteni kell, mert a hasi zsírok, azaz a zsigeri zsírok metabolikus szindrómát okoznak. Ez a már jól ismert betegségeken kívül, sajnos mindig további súlygyarapodással jár, ami végül obezitáshoz, elhízáshoz vezet. A kóros elhízás 30-as BMI index felett kezdődik. Erre egy magyar embernek különösen oda kell figyelnie, hiszen mi vagyunk Európa legelhízottabb nemzete.

 

Ki kell hangsúlyozni, hogy ameddig az alkohol lebontásával van elfoglalva a szervezet, addig felfüggeszti a zsírbontó üzemmódot! Tehát alkohol fogyasztás mellett majdnem lehetetlen fogyni!

 

Természetesen léteznek olyan, a magyar konyhára és fogyasztói szokásokra nem jellemző fűszer- és gyógynövények, amelyekből készülnek minőségi és magas hatóanyag tartalmú étrend-kiegészítők. Ezek jelentősen tudnak segíteni úgy a máj méregtelenítésében, mint a májsejtek regenerálásában, illetve az elégséges epetermelésben, mert ez segíti a zsírok lebontását

 

Adok egy támpontot, hogy mely hatóanyagokat érdemes keresni az ilyen készítményekben. Mindenek előtt fontos, hogy ezek ne porított növényi részek legyenek, hanem magas koncentrátumú standardizált kivonatok.

Máriatövis és szilmarin kivonat
SZILIMARIN (a máriatövis hatóanyaga): májméregtelenítő, májsejt regeneráló. A kurkumin antioxidáns
KURKUMIN (a kurkuma hatóanyaga): Erőteljes antioxidáns, védi a májsejteket a szabad gyökök káros hatásától, támogatja az epehólyag működést. Hidroxi Citromsav
HCA (a Hidroxy Citromsav a Garcinia cambogia hatóanyaga): Étvágycsökkentő, csökkenti a zsírraktározást. Az articsóka cinarin kivonata
CINARIN (az articsóka hatóanyaga): Segíti a vesék kiválasztó működését, hozzájárul a szöveti víztöbblet távozásához. A rozmaring hatóanyaga
KARNOZIDSAV (a rozmaring hatóanyaga): antioxidáns, ugyanakkor támogatja a máj és az epeműködést, segíti a zsírok jobb emésztését. A keserűnarancs hatóanyaga, a szinferin
SZINEFRIN (a keserűnarancs hatóanyaga): segíti a szénhidrát- és zsíranyagcserét, a zsírok lebontását, hozzájárul az egészséges zsírszövetek fenntartásához.

Szerencsére ma már léteznek ilyen komplex étrend-kiegészítők.

A FEDBOND termékcsalád széles termék-palettáján belül, amely az anyagcsere különféle területeire lett kidolgozva, a FEDBOND ® iSLIM DTX detox receptúráját komplex étrend-kiegészítő receptúráját kimondottan a májműködésre és zsíranyagcserére dolgoztuk ki.

Zsírégetés - Pajzsmirigyműködés

A pajzsmirigy műküdése

RTL: Most, hogy tisztában vagyunk, mitől függ a jó zsírbontó képesség, beszéljük meg hogyan tudjuk segíteni a jó zsírégető képességet is.


A megfelelően gyors anyagcsere és jó zsírégető képesség függ a jó pajzsmirigy működéstől is.
Azt tudjuk a felmérésekből, hogy a magyar Európa legelhízottabb nemzete és Magyarország kiemelten jódhiányos terület.
Hallottuk, hogy a jódhiány összefügg a pajzsmirigyműködéssel, ami kihat az anyagcserére és ezáltal a testsúlyra is. Ki tudnád ezt a témát fejteni részletesebben?

Kyra: Az a tény, hogy Magyarország kiemelten jódszegény terület, azt jelenti, hogy sem a növényi, sem pedig az állati eredetű táplálék nem tartalmaz elég jódot.


A jód az aktív pajzsmirigyhormon (T3) alapanyaga. A T3, azaz trijód-tironin csupán 3 jódatomból áll.
Megfelelő jód hiányában a pajzsmirigy nem tud elég pajzsmirigyhormont termelni, és elkezd alulműködni. Ennek következménye, hogy lelassul az anyagcsere, és rövidesen túlsúly képződik! Így függ össze a jódhiány és az elhízás.

Itt olvashatsz több részletet a FEDBOND Pajzsmirigy-Anyagcsere zsírégetést és termogenézist segítő étrend-kiegészítőről és meg is rendelheted.

Pajzsmirigy anyagcsere program

RTL: Melyek a jódhiány tünetei?

 

Kyra: Felsorolok pár fő tünetet. Ha valamelyik vagy több tünet is jelen van felsoroltakból, akkor gyanakodhatunk a jódhiány miatt alulműködő pajzsmirigyre.


● töredező körmök és haj
● hajhullás, hajvég töredezés
● száraz bőr főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon
● nehéz ébredés, már reggel fáradtan kel (iskolások esetén is)
● délután 15-17 óra között hirtelen álmosság, kimerülés érzése
● állandó kimerültség érzése
● nehéz koncentráló képesség (iskolások esetén is)
● feledékenység
● figyelmetlenség (iskolások esetén is)
● lustaság érzése (iskolások esetén is)
● hízékonyság
● mellciszták
● székrekedés
● rendszertelen menstruáció
● a nők nagyon nehezen vagy egyáltalán nem esnek teherbe A jódhiány tünetei

RTL: Elég sok tévhit kering a jódpótlás körül, kinek ajánlott?

Kyra: mivel a táplálkozásunk jódszegény az ország adottságai miatt, és azt figyelembe véve, hogy majd minden szervünknek szüksége van a jódra egy kiegyensúlyozott működéshez, azt mondanám, hogy majd mindenkinek pótolnia kellene a jódot. Van ennek biztonságos módja.

Kivételt képez a pajzsmirigy túlműködés, vagy pajzsmirigy autoimmun betegség.

Az alábbi szervek normál működéséhez is szükséges a jód!

A jódot felhasználó szervek

Kiemelten ajánlott a jódpótlás:


● Terhes és szoptató anyák
● Gyerekkorban, hiszen az értelmi képesség fejlődésében nagy szerepet játszik a jód
● Pajzsmirigy-műtöttek egy része
● Több göbös golyva miatt műtöttek első-, másodfokú nőrokonai
● Megnagyobbodott pajzsmirigyű emberek
● Lassú anyagcsere esetén, amikor magas a TSH (2-es érték felett már) szint, valamint
● alacsony szabad T3 aktív pajzsmirigy hormon, de
● magas Reverse T3 hormonszint esetén

RTL: Melyik a jódvegyület épül be a leghatékonyabban, mi az a mennyiség, amit biztonsággal pótolhatunk?

Kyra: A jódnak számos vegyülete van, ezek közül egy van ami igazán stabil, képes jól beépülni és hasznosulni a szervezetben, ez a kálium-jodid / amit 150-600 mcg- közötti mennyiségben az OGYÉI által megadott értékhatárok alapján biztonságos naponta pótolni.

Sok termékben barna alga van, és az tartalmaz szerves jódot. Viszont a tengerek, óceánok már nagyon szennyezettek. Sokan azt hiszik, hogy a jódra allergiások, pedig könnyen lehet, hogy valamilyen szennyeződésre, nehéz fémre (higany), amit az alga magába szívott.

RTL: Milyen természetes hatóanyagok segítik még a gyors anyagcserét és a hatékonyabb zsírégetést?

Kyra: Amikor anyagcsere gyorsító terméket fejlesztünk, komplex receptúrákat dolgozunk ki.Cayenne Turbo Anyagcsere Figyelembe vesszük a test működését.

Fontos, hogy a legjobban felszívódó és beépülő JÓD biztosítja a normál pajzsmirigyhormon termelést, a KRÓM ÉS A FAHÉJ kivonat segíti a normál vércukorszintet, hiszen csak akkor indul be a zsírégetés folyamata.

A legtökéletesebb zsírégetés a TERMOGENÉZIS támogatásán keresztül történik. Ez az a folyamat, amikor a zsírpárnából testhőt gyárt a szervezet. Ezt segíti az L-KARNITIN, és a CAYENNE BORS kivonat.

A jó epetermelést és ezáltal a zsírbontást pedig a GYERMEKLÁNCFŰ kivonat segíti.

Mellette célszerű a nagyobb mennyiségű CINK pótlása is, mert nem csak az erős immunrendszert támogatja, hanem a jó szénhidrát- és zsíranyagcserét is szabályozza.

Ritka az ilyen komplex receptúra, és ez nem minden, a kivonatok elkészítésének és a gyártási folyamatnak is vannak titkai.

Itt olvashatsz több részletet a ZSÍRBONTÓ-ZSÍRÉGETŐ PROGRAMról es meg is vásárolhatod a csomagot kedvezményes áron.

Fedbond zsírbontó és zsírégető program

 

 


Szerző: Tihor-Herczeg Kyra
kutató-fejlesztő,
táplálkozástudományi szakértő és
anti-aging endokrinológus

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés