2024. Június 17. hétfő

Az alacsony libidóval küzdő nők számára is lehet jobb a szex, mégpedig tesztoszteron-spray-vel – állítja egy nemrég végzett ausztrál kutatás. Első körben azonban mégsem biztos, hogy a spray-hez kell nyúlni, ha nem kívánjuk a szexet.


Ha csak kis mértékben is, de a tesztoszteron-spray segíti a menopauza előtt lévő nők szexuális kielégülését. Az ausztrál kutatásban 35 és 46 év közötti, saját bevallásuk szerint alacsony libidójú nők vettek részt, akik különböző dózisú tesztoszteron-spray-t vagy placebót kaptak 16 héten keresztül.

szex, libidó, tesztoszteron

A kísérlet végén minden nő szexuális életének javulásáról számolt be, sokan azonban nem kívánt mellékhatást is tapasztaltak, még a placebóval kezelt csoportban is. A leggyakoribb ilyen mellékhatás a hastájéki szőrnövekedés volt, a spray-vel ugyanis főként ezt a területet kezelték.

„A nők tesztoszteronszintje és libidója az évek múlásával csökken, de ez nem jelenti azt, hogy a szexuális kielégületlenség szorosan összefüggene a tesztoszteron hiányával” – nyilatkozta Dr. Rosemary Bassone, a British Columbia Egyetem munkatársa. „Nincs egyértelműen elfogadott eljárás a tesztoszteron-hiányos nők számára, ugyanis nem tudjuk, hosszú távon hogyan alkalmazható a terápia teljes biztonsággal.”

A kutató szerint a szexuálisan kielégületlen nőknek a tesztoszteron-szedés helyett először saját fizikai és mentális egészségi állapotukat, valamint partnerkapcsolatukat kellene felülvizsgálniuk, és megfelelő tanácsadással, terápiával segíteni saját magukon.


Forrás: Medipress
2008. 04. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés