2024. Június 17. hétfő
Hiszik vagy sem, de a romantikus elképzelésekkel ellentétben a szexterapeuták szerint a jó szex csak 13 percig, vagy még rövidebb ideig tart – plusz az előjáték.

A szexuális aktus megfelelő hossza a behatolástól az ejakulációig számított 3-7 perc, kívánatos időtartama pedig 7-13 perc. Az ennél rövidebb aktus túl rövidnek, a hosszabb pedig túl hosszúnak számít.

szex sex nemi aktus hossza hosszúsága

Mindezt az amerikai Szexterápiás és -kutató Szövetség tagjai – pszichológusok, orvosok, szociális munkások, családterapeuták és nővérek állítják. Az Eric Corty és Jenay Guardini vezette felmérésben nyilatkozó szakemberek állítása meglepő annak fényében, hogy korábbi kutatások alapján a nők és férfiak nagy százaléka szerint a közösülésnek legalább 30 percig kell tartania.

A kutatók szerint a szexuális teljesítmény megítélésében részben szerepet játszik a társadalom formális és informális üzenete. „Sajnos napjaink kultúrája megerősített bizonyos sztereotípiákat a szexuális aktivitással kapcsolatban. Sok férfi és nő képzeletében él a hatalmas hímtagok, kőkemény merevedések és egész éjszakán át tartó aktusok fantáziaképe.”

„Ez csalódást és elégedetlenséget szülhet” – mondja Eric Corty. „Kutatásunkkal remélhetőleg eloszlathatjuk ezen ábrándokat, és reális adatokkal biztathatjuk az embereket, így megelőzhetjük a szexuális működési zavarokat és frusztrációt.”


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés