2024. Június 21. péntek
Az orgazmus elérése úgy tűnik, attól is függ, hol élünk: egy nemzetközi felmérés szerint míg a temperamentumos dél-európaiak számára nem okoz gondot a csúcsra jutás, a Kínában élő pároknak keményen meg kell küzdeniük érte.

A Durex nemrég végzett globális felmérése szerint a kínai és hongkongi párok jutnak el legritkábban az orgazmusig, míg az olasz és spanyol szerelmeseknek ez szinte semmilyen problémát nem okoz. A megkérdezett kínai párok mindössze 24 százaléka vallotta, hogy minden egyes együttlétkor képes elérni a csúcsra.

fiatal pár, orgazmus, szex

A legsikeresebbek ilyen tekintetben az olasz, spanyol és mexikói szerelmesek, ők ugyanis a felmérés tanulsága szerint az esetek 66 százalékában eljutnak az orgazmusig. A franciák, akik a köztudatban hatalmas szexuális étvágyukról híresek, átlagos eredményt értek el, mindössze az esetek 48 százalékában jutnak el a csúcsra.

Az eredmények a többi ázsiai országban sem valami fényesek, Szingapúrban és Japánban is mindössze az esetek 27-36 százalékában érik el az orgazmust a párok. A japánok azonban ekkor sem örülhetnek mindig: a felmérés szerint ők a legkevésbé elégedettek orgazmusuk intenzitásával, szemben a brazilokkal és mexikóiakkal, akik saját bevallásuk szerint a leginkább elégedettek.

A 26 országban végzett felmérésben részt vett nők mindössze 32 százaléka vallotta, hogy a szexsorán mindig van orgazmusa, míg a férfiak esetében ez az arány majdnem a duplája, azaz 63 százalék volt. A megkérdezettek szerint az orgazmus élményét jelentősen növeli a hosszú előjáték, a késleltetés, és az erős érzelmi kapocs a partnerek között.

Az eredmények szerint a férfiak inkább partnerrel szeretnek elérni a csúcsra, míg a nők önkielégítés útján sokkal könnyebben érik el az orgazmust.


Forrás: Medipress
2008. 05. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés