2024. Június 21. péntek

A legújabb kutatások szerint a nemi vágy zavaraival küszködő nők hajlamosabbak társuló pszichológiai megbetegedésekre is. A nemi vágy zavara az ismeretlen okból tartósan felfokozott vágyakozást jelenti, mely nem enyhül egy vagy több orgazmus hatására sem.


A problémával kapcsolatban most először jelenik meg tanulmány a The Journal of Sexual Medicine-ben. Azok a nők, akik ettől a ritka, de sokszor rendkívül kellemetlen problémától szenvednek, gyakran élnek át ezzel kapcsolatos depressziós, szorongásos epizódokat, pánikrohamokat, és előfordul, hogy korábban szexuális bűncselekmény áldozatai voltak. Az állapot frusztrációval, szorongással, bűntudattal jár.

orgazmus szex sex kielégülés nemi vágy pszichés zavar

Bár az ilyen jellegű zavarok pontos előfordulása ismeretlen, talán nem is olyan ritkák, mint azt korábban feltételezték. Eddig nők százai töltötték ki azt az internetes kérdőívet, melyben különböző női egészséggel foglalkozó oldalakon kérték meg az ilyen problémával küszködő nőket, hogy válaszoljanak meg néhány kérdést.

Sandra Leiblum, a tanulmány vezető szerzője, a Kutatás a Nők Szexuális Egészségéért Nemzetközi Társaság korábbi elnöke szerint a probléma sokkal nagyobb figyelmet érdemel, mivel komoly pszichológiai következményei lehetnek, bár az okok és a kezelés egyelőre ismeretlen. Dr. David Goldmeier, az egyik társszerző így nyilatkozott: „Ezeket a nőket empátiával és nagy óvatossággal, figyelemmel kell kezelni. Ezt nem csak úgy kitalálják: sokszor súlyos probléma áll a háttérben.”


Forrás: Medipress
2007. 11. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés