2024. Július 16. kedd

A nők orgazmuskészségének jelentős genetikai okai vannak. Erre a következtetésre jutottak brit kutatók, több mint 2000 női ikerpár által kitöltött kérdőív kielemzése után.

 

 


A nők körülbelül fele egypetéjű, másik fele kétpetéjű iker volt. A kérdőívek tanúsága szerint három nő közül egy soha, vagy csak nagyon ritkán jut el az orgazmusig közösülés során, 21 százalékuk pedig még önkielégítéssel is csak nagyon ritkán, vagy soha nem jut a csúcsra.

Orgazmus genetikája

Az egypetéjű ikrek orgazmusa sokkal több hasonlóságot mutat, mint a kétpetéjű ikreké. Mivel csak genetikai különbség van a két csoport között, a kutatók szerint a különbség oka a génekben rejlik. Nem feledkeztek meg a többi befolyásoló körülményről sem, mint például a neveltetés kérdése. A gének hatását az is alátámasztja, hogy sok nő számol be arról, hogy testvérei vagy anyja is hasonló problémákkal küzd. Sok nő számára ez a tény segíthet, hogy megszabaduljon bűntudatától, hogy képtelen az orgazmusra.

A kevésbé szerencsés genetikai adottságokkal rendelkező hölgyeknek sem kell örökre lemondani az érzéki élvezetekről, mivel a türelem és odafigyelés mellett is számos módszer létezik az orgazmuskészség fejlesztésére.


Forrás: Associated Press

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés