2024. Június 21. péntek
1.A menstruáció alatt a nők nem eshetnek teherbe -  2. A menopauza után a szexuális étvágy is csökken -  3. Az antibiotikumok befolyásolják a fogamzásgátlók hatékonyságát -  4. A férfiaknak és a nőknek azonos az alvásigényük -  5. Az orvos képes megállapítani, melyik nő szűz és melyik nem

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Bár a nagyobb klinikai tanulmányok közül egyre több koncentrál már csak és kizárólag a nőkre, a női testtel kapcsolatos általánosan elterjedt tévképzetek sajnos még mindig jelen vannak. Ezek közül szeretnénk eloszlatni ötöt.


1.A menstruáció alatt a nők nem eshetnek teherbe

Bár eléggé valószínűtlen, hogy egy nő a havi vérzése közben essen teherbe „ha a terhességről van szó, semmi sem lehetetlen” – nyilatkozta Aaron Carroll, az Indiana Egyetem szakértője.
Ha bekerülnek a hüvelybe, a spermiumok akár egy hétig is képesek túlélni és várni, hogy megtermékenyíthessék a petesejtet. Az ovuláció a havi vérzés után közvetlen, sőt egyes esetekben akár menstruáció közben is megtörténhet, és ha a spermiumok 'résen vannak', akkor a teherbe esés nem elképzelhetetlen.

Női test tévhit

2. A menopauza után a szexuális étvágy is csökken

Bár a hőhullámok és a hormonális változások elvehetik egy időre a nők kedvét a szextől, a felmérések szerint az ötvenes nők fele legalább olyan aktív a menopauza után, mint előtte. „Egyáltalán nem szükségszerű, hogy a változókorral eltűnjön a szexuális vágy” – nyilatkozta Dr. Edward Laumann, kutató.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

3. Az antibiotikumok befolyásolják a fogamzásgátlók hatékonyságát

Sajnos ez egy olyan tévhit, amelyet még az orvosok közül is sokan igaznak tartanak. A fogamzásgátló tabletták az esetek 99 százalékában megbízhatóak, és ez független az antibiotikumok szedésétől. Az egyetlen kivétel talán a tuberkulózis kezelésére felírható rifampin, ami valóban csökkenti a fogamzásgátlók által generált hormonszintet, de nem bizonyított, hogy ez növeli-e a terhességre való hajlamot, vagy sem.

4. A férfiaknak és a nőknek azonos az alvásigényük

A kialvatlanság nemcsak komoly stresszforrás, de nők esetében növeli az inzulinszintet és a gyulladásos folyamatoknak is kedvez. Egy 2007-es felmérés szerint azoknak a nőknek, akik hetente legalább kétszer öt órát, vagy annál kevesebbet alszanak, kétszer nagyobb az esélyük a magas vérnyomás kialakulására, mint a többieknek. Férfiak esetében az alvásidő nincs hatással a vérnyomással kapcsolatos betegségek kialakulására.

5. Az orvos képes megállapítani, melyik nő szűz és melyik nem

A legtöbb esetben még tízszeres nagyítás mellett is szinte képtelenség megmondani, hogy egy nő szexuálisan aktív vagy sem. „Sokan azt hiszik, a szűzhártya teljesen elzárja a hüvelyt, ez azonban nem igaz – nyilatkozta Dr. Rachel Vreeman, az Indiana Egyetem munkatársa. – Minden szűzhártyán van lyuk, hiszen a menstruációs vér így tud kiürülni a szervezetből.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés