2024. Június 17. hétfő
Könnyebben érhető el az orgazmus azon nők számára, akik elégedettek saját nemi szervükkel – állapította meg egy felmérés, amiből az is kiderült, hogy a nők sokkal negatívabban viszonyulnak a női nemi szervhez, mint a férfiak.

A női nemi szerv és a vele való viszony állt Debby Herbenick, az Indiana Egyetem Szexuális Egészségügyi, Oktatási és Rekreációs Központjának igazgatója és munkatársai által végzett felmérés középpontjában.

orgazmus, női nemi szerv

Az eredmények szerint összességében a férfiak szinte minden esetben jobb véleményről voltak a női nemi szervekről, mint a nők maguk. „A nők hajlamosak jóval kritikusabban szemlélni magukat és más nőket, mint a férfiak – nyilatkozta Herbenick. A férfiak általában jó véleménnyel voltak a női nemi szerv kinézetéről, illatáról és tapintásáról.”

A saját nemi szervükkel elégedett nők könnyebben érik el az orgazmust, gyakrabban járnak nőgyógyászati szűrésekre, és hajlamosabbak az önvizsgálatra is, mint azok a társaik, akik nem elégedettek külsejükkel.

„Ez egy nagyon jelentős felfedezés, hiszen így látszik, mennyire fontos szerepet játszik a pozitív önkép az élet minden területén – mondta Herbenick. A női nemi szerveket gyakran ábrázolják piszkos és rejtegetnivaló valamiknek, ezért sokan érzik úgy, hogy szégyellniük kell magukat a nemi szervük miatt.”

A szakértők szerint a szülők sokat tehetnek azért, hogy lánygyermekükben egészséges önkép alakuljon ki: „Meg kell tanítanunk a gyermekeinknek a különböző testrészek és testtájak neveit, így a nemi szervekét is. Nem elég ha csak annyit mondunk, hogy 'ott lenn'. Hüvely, szeméremtest, vagina: ne féljünk ezektől a szavaktól.” – írják az eredményeket bemutató 'International Journal of Sexual Health' című folyóiratban.

„Ezen kívül nem szabad elidegenítenünk gyermekünket a saját testétől. Ne mondjuk nekik, hogy ne nyúljanak magukhoz, csak kérjük meg őket, hogy ne nyilvánosan tegyék, hanem mondjuk a fürdőszobában vagy a hálóban” – tette hozzá Herbenick.


Forrás: Medipress
2009. 10. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés