2024. Április 22. hétfő
Amerikai veteránoktól gyűjtött adatok alapján úgy tűnik, hogy az intelligensebb férfiak spermaszáma magasabb, a sperma minősége pedig jobb, mint kevésbé intelligens társaik esetében.

Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának kutatói összesen 425 vietnami veterán spermamintáját vizsgálták meg, majd ezt összevetették a katonák intelligenciatesztjeinek eredményeivel.

intelligencia, sperma

A vizsgálatok szerint az intelligensebb férfiak spermiumai számban, minőségben és gyorsaságban is jobban teljesítenek, mint a kevésbé okosaké. „Ennek oka valószínűleg a génekben keresendő, hiszen ezek a férfiak általában fittebbek és egészségesebbek is voltak társaiknál” – nyilatkozta Dr. Rosalind Arden, a kutatás vezetője.

„A vizsgálati eredményeket persze nem kell szó szerint érteni – nyilatkozta Dr. Allan Pacey, a Sheffield Egyetem termékenységi szakértője. – Azaz senkinek nem lesz hirtelen több spermája attól, ha mondjuk egész nap rejtvényt fejt. Az intelligencia és a spermaminőség közti statisztikai összefüggés inkább az agy és a herék közös fejlődéséről árul el többet, ami már a magzati korban megkezdődik, és az egész további életre kihatással van.”


Forrás: Medipress
2008. 12. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés