2024. Június 23. vasárnap

Korábbi ismereteinkkel ellentétben a legtöbb tejallergiás gyermek nem növi ki nyolc éves korára a tejérzékenységet, állítja Dr. Robert Wood, a Johns Hopkins Egyetem professzora.


Korábbi adatok ennek pont az ellenkezőjét állapították meg, miszerint a tejallergiás gyerekeke 3 éves korukig kinövik a betegséget, de Dr .Robert Wood kutatásai ezt a feltevést teljes mértékben elvetik. Kutatócsoportjával megállapította, hogy a tejallergiás betegek csupán 19%-a növi ki betegségét 4 éves koráig, 42%-uk pedig 8 éves koráig; de több mint egyötödük felnőtt korára is allergiás marad.

kinőhető allergia

Dr. Wood és kollégái 807 gyermeket vizsgáltak, akik mind gyermekkori tejérzékenységben szenvedtek. Megállapították, hogy azok a gyerekek, aki asztmában illetve allergiás rhinitisben (orrmelléküreg-gyulladásban) szenvednek, nagyobb eséllyel válhatnak fogékonnyá a tejtermékek iránti allergia kialakulásában is.

A tejallergiás gyermekek 91%-a legalább egy, valamilyen más ételre volt még érzékeny, közülük legtöbben a tojásra és a mogyoróra. A tejallergiától szenvedők 85%-ának legtöbb közös tünete a bőrirritáció, 46%-uknál jelentkezett hányás, hasmenés és különböző bélbántalmak. Köhögés és légzési zavarok 14%-uknál fordultak elő.


Forrás: Vital
2007. 12. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés