2024. Április 18. csütörtök
Miért kell óvatosabbnak lenni a vízparton? -  Így kerülheti el a fertőzéseket a strandolás során -  Nőgyógyászati betegségek a strandszezon alatt -  Fontos a mihamarabbi kezelés -  Lactofeel hüvelygél: Kellemes megoldás egy kellemetlen problémára
Tombol a hőség, ezért aki csak teheti, a vízparton vagy a strandon hűsöl és mártózik meg a frissítő vízben. Bár nyáron valóban ez az egyik legjobb kikapcsolódódás, ugyanakkor fontos odafigyelni az intim higiéniára, mivel ekkor igen könnyű különböző fertőzéséket szerezni. Hogyan lehet ezeket legkönnyebben elkerülni, és milyen tünetek esetén forduljunk orvoshoz?

Miért kell óvatosabbnak lenni a vízparton?

Sokan úgy gondolják, hogy a víztől, a sekély vízben való ücsörgéstől kapnak el különböző nőgyógyászati fertőzéseket, ám valójában igen csekély annak a valószínűsége, hogy ez a probléma okozója. Sokkal inkább a nem megfelelő elővigyázatosság áll a háttérben, mivel néhányan nem számolnak a strandolás során megváltozott körülményekkel (pl. a hosszan tartó nedves közeg), melyek elősegítik a káros mikroorganizmusok bejutását és megtelepedését.

Lactofeel hüvelygél: Kellemes megoldás egy kellemetlen problémára>>

Kerüljük el az intim fertőzéseket nyáron is!

Így kerülheti el a fertőzéseket a strandolás során


• fürdés előtt/után mindig zuhanyozzon le
• legyen önnél váltás fürdőruha
• minél rövidebb ideig legyen a testén nedves fürdőruha, cserélje le, amint nincs vízben
• menstruáció esetén csak a gyengébb napokon fürödjön és a vízből kijövet távolítsa el a tampont (bár a legjobb, ha vérzés alatt nem mártózik meg a vízben)
• mosdóhasználat után mindig mosson alaposan kezet
• lehetőleg ne műszálas fehérneműt viseljen
• antibiotikumos kezelés után használjon hüvelyi probiotikumot
• legyen saját törölközője

Nőgyógyászati betegségek a strandszezon alatt

Sajnos olykor megeshet, hogy az illetőnél mégis intim fertőzésre utaló tünetek jelentkeznek- ekkor fontos, hogy mihamarabb forduljon nőgyógyászhoz!

A leggyakoribb nyári fertőzések közé a Candida, a bakteriális vaginózis, az e-coli okozta hólyaghurut, és a különböző gombás fertőzések tartoznak. Amennyiben probléma áll fenn, úgy azt rendszerint igen figyelemfelkeltő tünetek jelzik: megváltozott hüvelyi folyás (megváltozik a színe, állaga, mennyisége, szaga), csípő, égő, viszkető érzés, vörös szeméremajkak, gyakori vizelési inger, csípő, esetleg véres vizelés, alhasi fájdalmak.

Megnézem a Lactofeel hüvelygélt>>

Fontos a mihamarabbi kezelés

Amennyiben valaki ilyen tüneteket tapasztal, úgy fontos, hogy minél hamarabb forduljon szakemberhez, ugyanis kezeletlen esetben akár súlyos gyulladás is kialakulhat, ami akár meddőséghez is vezethet!

A nőgyógyász fizikai vizsgálat és kenetvétel után megállapítja, mi is okozza a fertőzést- ez alapján írja elő a kezelést. Ez leggyakrabban hüvelykúp vagy/és krém formájában történik, amit antibiotikumos terápia egészíthet ki. Ezeken kívül érdemes továbbá hüvelyi probiotikumot is alkalmazni, amivel vissza lehet állítani a Lactobacillusokat, illetve a normál hüvelyi flórát.

Lactofeel hüvelygél: Kellemes megoldás egy kellemetlen problémára

A Lactofeel gyors és hatásos segítséget nyújt a leggyakrabban előforduló hüvelyfertőzés, hüvelygyulladás, a bakteriális vaginózis gyógyításában és segíti a normál pH és hüvelyflóra helyreállítását.

A hüvelyflórát számos tényező befolyásolhatja, például a menstruációs ciklus, a terhesség, a fokozott szexuális aktivitás, a méhen belüli fogamzásgátló eszközök, az illatosított intim higiéniás szerek használata, sőt akár a legkörültekintőbb antibiotikum kúra is. A glikogén és tejsav tartalmú hüvelygélek, mint a Lactofeel visszaállítják a hüvely természetes pH-ját és a hüvely egészséges flóráját.

A Lactofeel a várandósság és szoptatás ideje alatt is használható.

Lactofeel hüvelygél

Lactofeel hüvelygél egy orvostechnikai eszköz - CE0344; gyógyászati segédeszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Szponzorált tartalom

 Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés