2024. Június 24. hétfő
Az Egyesült Államokban sokkal nagyobb a tinédzser korukban teherbe eső lányok száma azokon a területeken, ahol a lakosság többségében mélyen vallásos.

Amerikai kutatók a tinédzserkori terhességeket összesítő adatbázist vetették össze az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb független vallási egyesület, a Pew Forum vallásosságot vizsgáló kérdőíveinek eredményeivel.

terhesség, vallásosság

A két adatbázist összevető kutatócsoport vezetője, Joseph Strayhorn, a Drexel és a Pittsburghi Egyetem adjunktusa a következőképpen nyilatkozott az eredményekről: „Minket is nagyon meglepett a vallásosság, és a tini-terhességek száma közötti erős párhuzam. Semmilyen más tulajdonsággal, vagy tényezővel nem korrelált ennyire a terhességek száma, mint ezzel.”

„Az eredményeink természetesen nem alkalmazhatók a minden kétséget kizáró ok-okozati összefüggések felderítésére a két tényező között, de ha egy pillanatra elgondolkozunk azon, hogy létezik ez az összefüggés, akkor elég gyorsan arra a következtetésre juthatunk, hogy az Egyesült Államokban élő vallási közösségek jobban ellenzik az óvszerek, vagy egyéb fogamzásgátlók használatát, mint magát a szexuális együttlétet” – idézi Stayhornt a Reproductive Health című folyóirat.


Forrás: Medipress
2009. 09. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés