2024. Június 16. vasárnap
Hittől függetlenül a legtöbb embernek van szexuális élete, vágyai és fantáziái, az ateisták mégis jobb szexuális életet élnek, mint a vallásosak, akik tele vannak bűntudattal még a közösülés alatt is – derítette ki egy amerikai felmérés.

„Szex és szekularizmus” című felmérésükben Darrel Ray és Amanda Brown, a Kansasi Egyetem pszichológusai 14 500 embert kérdeztek ki szexuális életükről. Kiderült, hogy vallásosak és ateisták ugyanazokat a szexuális tevékenységeket végezik: önkielégítenek, pornót néznek, orális szexet folytatnak és szexuális kalandokban vesznek részt. Mindezek gyakoriságában sem volt különbség a két csoport között, és a válaszadók aktív nemi életüket is hasonló életkorban kezdték meg.

szex, vallás

Ugyanakkor az ateistákhoz képest a mélyen vallásosak sokkal rosszabbnak értékelték nemi életüket, és azt is elismerték, hogy bűntudatuk van a szex miatt – az eredmények szerint minél vallásosabb valaki, annál inkább. Az ateisták nagyobb felszabadultságát jelzi, hogy ők elégedettebbek szexuális élményeikkel, és a hívőkkel szemben inkább hajlandóbbak szexuális fantáziáikról beszélni.

A kutatók szerint aggasztó jelenség, hogy a mélyen vallásos családból származó gyermekek nagy valószínűséggel a pornográfiából nyerik szexuális ismereteiket, mert nem mernek szüleikkel beszélni róla.

Az is kiderült, hogy miután egy hívő ember elhagyta vallását, a továbbiakban nem gyötörte a szexuális bűntudat. Ez ellentmond azzal a korábbi feltételezéssel, hogy a vallásnak visszamaradó hatása lehet a hitehagyott emberekben.


Forrás: Medipress
2011. 05. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés