2024. Július 18. csütörtök

Balesetek, elsősegély

Szén-monoxid-riasztó

Tudja magát és családját biztonságban, használjon szén-monoxid-riasztót, ami folyamatosan érzékeli a veszélyes gázt és a nagy érzékenységű szenzor észleli, ha veszélyesen megemelkedne a levegő szén-monoxid-koncentrációja!
(x)

BŐVEBBEN


orrvérzés
Az orrvérzés gyakori, és általában spontán elmúló jelenség, melynek hátterében általában nem kell komolyabb betegséget keresnünk. Mi a teendő orrvérzés esetén, és mit tesz az orvos, ha mégsem áll el?
BŐVEBBEN


gyilkos galóca
Annak ellenére, hogy a gyilkos galóca talán a legismertebb mérgező gomba, a halálos kimenetelű mérgezéseknek több mint 90%-áért felelős. Mivel az erdei csiperkétől csak bocskora és gallérja különbözteti meg, a legbiztosabb, ha szakértővel ellenőriztetjük gyűjteményünket.
BŐVEBBEN


hepatitis, fertőzés
Fertőző betegségek nem csak távoli, egzotikus országokban, hanem akár keleti vagy déli szomszédainknál, és a mediterrán országokban is fenyegethetik az utazót. Ezek közül leggyakrabban a hepatitis A- és B-vírus fertőznek. Védőoltásokkal és és néhány szabály betartásával azonban védekezhetünk ellenük.
BŐVEBBEN


baleset gyermekbaleset játék
A világot felfedezni vágyó gyermek veszélyérzete sokkal kisebb a kíváncsiságánál. Nyáron különösen sok a gyermekbalesetek száma, de a lakást is biztonságossá kell tenni az apróságok számára.
BŐVEBBEN


méhcsípés, allergia
Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh vagy darázs támadása. Ugyan a méh- és darázsméreg-allergia a legritkábban előforduló allergiás betegség, de ha valakit érint, a fullánkosok csípése akár halálos kimenetelű is lehet.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Öt mérgező szobanövény, ami jó eséllyel van az Ön lakásában is Milyen gyógyszereket tartsunk otthon? Elkerülhetőek a téli sérülések Izzó fájdalom: égési sérülések kezelése Téli balesetek Gyógyszer-bevételi kisokos Megelőzhetők az adventi lakástüzek Színtelen, szagtalan, halálos... Hogyan állítsuk el az orrvérzést? Méreg a fiók mélyén Hogyan kerülhető el a kutyatámadás? Balesetmentes karácsonyt! Ha nincs gyomra az utazáshoz: az utazási betegség Lehűlt testek, fagyott testrészek: a lehűlés és a fagyás A lakásban is ölhet a villám Ne törje magját! A ciántartalmú őszibarackmag Segélykérés baleset esetén Fáradtság miatt történik a legtöbb baleset Gyakori síbalesetek, sérülések ellátása A gyógyszerek helyes tárolása, eltarthatósága Láz, ájulás, üvegszilánk... Ön tudja, mi a teendő? Betegségek az uszodából és a strandról Megfelelő védőfelszereléssel és kellő odafigyeléssel megelőzhetőek a téli gyermekbalesetek Mentés másként - rajtad is múlik! Az elsősegélynyújtás alapjai - Ön tudna cselekedni? Állatharapások - Mikor forduljon orvoshoz? Nem olyan, mint a filmekben: a vízbe fulladás Teniszkönyök – nem csak a sportolóknak fáj Hirtelen eszméletvesztés - nem csak a melegtől lehet! Segítség a leggyakoribb sportsérüléseknél Grillezés égési sérülések nélkül Motoron is biztonságban
Sebkezelés, sebgyógyulás A három legveszélyesebb zöldség Egy méhcsípés is végzetes lehet az allergiásoknak Árthat a jegelés egyes sérüléseknek Újraélesztéskor jobb elhagyni a lélegeztetést Orvosi vészhelyzetek a repülőn Sebek és sérülések kezelése 5 étel, ami a halálunkat okozhatja Ha elakad a falat: teendők félrenyelés esetén - A Heimlich-manőver Leghatékonyabb módja a sebgyógyulásnak nyom nélkül Két keréken Indiában Teendők hőguta, napszúrás esetén A combnyaktörés Úti patika a bőröndben A búvárkodás veszélyei Világjárók patikája Turistaosztály-szindróma Az újraélesztés menete Hideg tél, jeges szél: Lehűlés, fagyás Az egzotikus rovarok és élősködők veszélyei Mit vigyünk a nyaralásra? Égési sérülések ellátása A nyílt sebek ellátása Veszélyes segítőtárs: az elektromosság Víz alatt ostorozó: a medúza Gyakori tévhitek a kullancscsípésről Mit tehetünk a kullancsok ellen? Fél lábbal a földön Mérgező növények Mérges ólomkatonák: az ólommérgezés Téli sportsérülések

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés