2024. Június 19. szerda
A gyakori szexuális élet csaknem felére csökkenti a szívbetegségek kockázatát a férfiak esetében, állapították meg egy nagyszabású vizsgálat eredményei nyomán.

Akár 45%-kal is csökkenthet a veszélyes szívbetegségek kialakulásának veszélye azoknál a férfiaknál, akik legalább hetente kétszer élnek nemi életet, azokhoz képest, akik havonta csak egyszer vagy még annál is kevesebbszer áldoznak a testi gyönyörök oltárán – jelentette a brit The Daily Telegraph.

szex, szívbetegségek

A több mint ezer férfit 16 éven át nyomon követő vizsgálatban a massachusettsi New England Kutatóintézet munkatársai nem vizsgálták, hogy a szexuális aktivitás milyen befolyással van a nők egészségi állapotára.

A kutatók elmondták, hogy a férfiaknak érzelmi és testi szinten is jót tesz a rendszeres szexuális élet. Bizonyos formájában a szex olyan fizikai aktivitással jár, mely megóvhatja a szív egészségét; emellett pedig a rendszeres nemi életet élő férfiak nagyobb valószínűséggel vannak támogató, intim kapcsolatban, mely a stressz csökkentése által egyéb pozitív egészségügyi következményeket is rejt magában.


Forrás: Medipress
2010. 01. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés