Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Jót tesz a szex a férfiak szívének

A gyakori szexuális élet csaknem felére csökkenti a szívbetegségek kockázatát a férfiak esetében, állapították meg egy nagyszabású vizsgálat eredményei nyomán.

Akár 45%-kal is csökkenthet a veszélyes szívbetegségek kialakulásának veszélye azoknál a férfiaknál, akik legalább hetente kétszer élnek nemi életet, azokhoz képest, akik havonta csak egyszer vagy még annál is kevesebbszer áldoznak a testi gyönyörök oltárán – jelentette a brit The Daily Telegraph.

A több mint ezer férfit 16 éven át nyomon követő vizsgálatban a massachusettsi New England Kutatóintézet munkatársai nem vizsgálták, hogy a szexuális aktivitás milyen befolyással van a nők egészségi állapotára.

A kutatók elmondták, hogy a férfiaknak érzelmi és testi szinten is jót tesz a rendszeres szexuális élet. Bizonyos formájában a szex olyan fizikai aktivitással jár, mely megóvhatja a szív egészségét; emellett pedig a rendszeres nemi életet élő férfiak nagyobb valószínűséggel vannak támogató, intim kapcsolatban, mely a stressz csökkentése által egyéb pozitív egészségügyi következményeket is rejt magában.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szex-szivbetegsegek