Ez a jól ismert vitamin a szervezet antioxidáns védelmi rendszerének első bástyája. Bár sokan tévesen náthamegelőző csodaszereként ismerik, egészségünk megőrzésében jelentősebb szerepe lehet.
BŐVEBBEN
A narancs magas C-vitamin és antioxidáns tartalma régóta közismert, az azonban eddig nem volt az, hogy egy egész gyümölcs elfogyasztása miért egészségesebb, mintha az alkotóelemeket külön-külön vennénk magunkhoz. BŐVEBBEN
A C-vitamin folyamatos szedése ellen szól egy svéd kutatás eredménye, amely szerint a vitamint szedő nőknél fokozottabb a szürke hályog kialakulásának veszélye. BŐVEBBEN
Kutatók feltárták, hogy a C-vitamin hiánya károsíthatja az újszülöttek mentális fejlődését, ami összefüggésben lehet a később jelentkező tanulási zavarokkal. BŐVEBBEN
Egy kutatás szerint azoknak az amerikai lányoknak a legalacsonyabb a vérnyomása, akiknek vérében sok a C-vitamin, ezért tanácsos minél több gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani. BŐVEBBEN