2024. Július 22. hétfő

A hónap témája: C-vitamin

C-vitamin

Ez a jól ismert vitamin a szervezet antioxidáns védelmi rendszerének első bástyája. Bár sokan tévesen náthamegelőző csodaszereként ismerik, egészségünk megőrzésében jelentősebb szerepe lehet.


BŐVEBBEN


A téli időszak megviselheti a szervezetedet, de a megfelelő vitamin bevitel segíthet túllendülni az évszak kihívásain. Olvasd el tippjeinket és kezd te is fittebben az új évet!
BŐVEBBEN


narancs, C-vitamin
A narancs magas C-vitamin és antioxidáns tartalma régóta közismert, az azonban eddig nem volt az, hogy egy egész gyümölcs elfogyasztása miért egészségesebb, mintha az alkotóelemeket külön-külön vennénk magunkhoz.
BŐVEBBEN


C-vitamin, szürke hályog
A C-vitamin folyamatos szedése ellen szól egy svéd kutatás eredménye, amely szerint a vitamint szedő nőknél fokozottabb a szürke hályog kialakulásának veszélye.
BŐVEBBEN


C-vitamin-hiány, tanulási zavarok
Kutatók feltárták, hogy a C-vitamin hiánya károsíthatja az újszülöttek mentális fejlődését, ami összefüggésben lehet a később jelentkező tanulási zavarokkal.
BŐVEBBEN


C-vitamin, köszvény
A C-vitamin magasabb dózisai a férfiak esetében csökkentik a köszvény kialakulásának kockázatát – állapította meg egy kanadai kutatás.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés