2024. Július 18. csütörtök
A New Hampshire Egyetem vizsgálata szerint ha egy gyermek egyszer áldozata vagy szemtanúja lesz egy bűnténynek, nagyobb az esélye annak, hogy újra áldozattá válik.

A kutatók egy országosan reprezentatív, 2 és 17 év közötti gyermekből álló, 1500 fős csoportot figyeltek meg. A Child Abuse and Neglect című újságban megjelent cikk szerint azon gyermekek felét, akik ellen az első évben bűntényt követtek el vagy fizikailag bántalmazták, a következő évben újabb támadás érte. A kutatók szerint a szexuálisan bántalmazott gyerekek majdnem hétszer nagyobb eséllyel voltak esélyesek az ismételt támadásra a második évben, mint a korábban szexuálisan nem bántalmazottak.

gyermek gyerek áldozat

„Az egyik, számunkra igen meglepő dolog az volt, hogy az egyik fajta bűntény a többi típusú bűntény esélyét is növelte.” – nyilatkozta David Finkelhor, a New Hampshire Egyetem gyermekek elleni bűntényekkel foglalkozó kutatóintézetének igazgatója. „Ha valaki személyi tulajdon elleni vétség áldozata lesz, négyszer akkora az esélye arra, hogy a következő évben szexuális támadás éri.” – világított rá a szakember a szokatlan, de fontos összefüggésre.Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés