2024. Április 25. csütörtök
Egy kutatás szerint az egyedülálló nők vonzóbbnak találják a már párkapcsolatban élő férfiakat, és előszeretettel veszik őket célba.

Az Oklahoma Állami Egyetem kutatói a „férfiak elorzásának” nevezték el a jelenséget. Tanulmányuk során a résztvevőknek közepesen vonzó külsejű férfiak és nők fényképét mutatták meg. A résztvevők felének azt mondták, hogy az illető férfi egyedülálló, a többieknek pedig azt, hogy foglalt.

Dr. Melissa Burkley és Jessica Parker kutatók azt figyelték meg, hogy azok közül, akik úgy tudták, hogy a képen szereplő férfi kapcsolatban él, 90% mutatott érdeklődést. Azok közül, akik úgy tudták, hogy a férfi egyedülálló, csak 59% szeretett volna vele megismerkedni.

”Az eredmények arra utalnak, hogy az egyedülálló nők jelentősen nagyobb érdeklődést mutatnak olyan férfi iránt, aki kevéssé elérhető számukra – idézte a kutatókat a Telegraph. Ez azért lehet így, mert a kapcsolatban élő férfi már kimutatta képességét az elköteleződésre, vagyis más nők már előminősítették.”

A kutatók azt is megjegyezték, hogy a férfiak nem mutatnak eltérő érdeklődést a foglalt és egyedülálló nők irányában. „Az eredmények kimutatták, hogy csak az egyedülálló nők részesítik előnyben a foglalt célpontokat” – mondták.  A tanulmányról beszámoló kutatási cikk a Journal of Experimental Social Psychology-ban jelent meg.


Forrás: Medipress
2009. 08. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés