2024. Március 02. szombat

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Egy tanulmány szerint a menopauza által okozott hormonális változások enyhítik azt a nők között zajló, biológiailag kódolt harcot, mely az egészséges és nemzőképes férfiakért folyik. Mindez abban is megnyilvánul, hogyan ítélik meg a nők fiatal és vonzó nemtársaik külsejét.


Korábbi tanulmányokból kiderült, hogy a termékeny korban lévő nők (különösen a peteérés környékén) hajlamosabbak becsmérelni más nők előnyös külsejét. Az Aberdeeni Egyetem kutatója, Benedict Jones és munkatársai arra keresték a választ, hogy megváltoztatja-e a menopauza ezt a viselkedést.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

40 és 64 év közötti, a menopauza előtt és után lévő nőnek mutattak meg egy 50 fényképpárból álló sorozatot, melyen női és férfi arcok voltak. Minden fotópár ugyanannak az embernek a „férfiasabb” és „nőiesebb” változatát jelenítette meg, olyan, számítógép által generált árnyalatnyi különbségekkel, mint az állcsontok vagy az arccsontok eltérése.

A nemrég menopauzán átesett nők jelentősen gyakrabban részesítették előnyben a nőies vonásokkal rendelkező nőket, mint azok, akik még a nagy hormonális változás előtt álltak. „A menopauzát követően a vonzó és nőies nőkkel való harc jelentősége lecsökken” – mondta el Jones. Meglepő módon a menopauza nem volt hatása a férfiak arcának megítélésére: a résztvevők mindkét csoportja a nőies vonásokkal rendelkező férfiakat részesítette előnyben.

Jones úgy véli, a férfiak és nők képeire való válasz talán azért tért el, mert a képeken szereplők 18 év körüliek voltak. Az idősebb nők, különösen akik még termékenyek, ösztönösen fenyegetettnek érzik magukat a fiatalabb nők által, főleg amiatt, hogy a férfiak rendszerint a vonzó, fiatal nőket részesítik előnyben. Azonban a képeken látható fiatal férfiak inkább anyai, mint szexuális reakciókat váltottak ki belőlük. Jones szerint hiába egészségesebbek, és ezáltal kívánatosabbak a férfias férfiak, általában a rövid kapcsolatokat preferálják, ezért a nők megbízhatatlannak és rossz szülőnek tartják őket, szemben a nőies férfiakkal, akik remek társak az életben.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés