2024. Június 16. vasárnap
Az ausztrál nőknek egyáltalán nincs ellenére a csoportos szex, sőt: egy felmérés szerint közel ugyanolyan mértékben vágynak rá, mint a férfiak, és majdnem olyan gyakran kezdeményezik is.

Az ország második legnagyobb társkereső honlapjának felmérésében a válaszadók majdnem 40%-a a csoportos szex résztvevőinek egyenlő nemi eloszlásáról számolt be, miközben további 30% szerint a férfiak, 30% szerint pedig a nők vannak többségben.

csoportszex, csoportos szex

Majdnem ugyanannyi nő gondol a csoportos szexre, mint férfi – 46% az 54%-hoz képest a RedHotPie.com.au felmérése szerint, amelyet 1,5 millió tagja közül 8 763 fő töltött ki. A felmérést azután indították el, hogy híre ment a rögbiliga csoportszex kultúrájának, amely Matthew Johns, korábban a Nemzeti Rögbi Liga sztárjának televíziós és edzői állásába került.

A csoportszexben résztvevők többnyire párok, és általában mindketten részt vesznek benne. A „csoport” leggyakrabb három főt jelent. A felmérés kitöltői saját bevallásuk szerint nem űzik rendszeresen a gruppenszexet: 40%-uk csak egyszer próbálta ki, és csak egytizedük műveli hetente-havonta. A válaszadók 80%-a szerint az egész jó szórakozást jelent – természetesen mindenki jogainak tiszteletben tartásával. Azok, akik megbánták, főként a túlzott alkoholfogyasztást, a partnerek közötti féltékenységet és azt okolták, hogy nyomás hatására vettek csak részt az egészben.

A honlap párkapcsolat-szakértője, Geoff Barker szerint a felmérés azt sugallja, hogy az ausztrál nők szexuálisan felszabadultabbak, mint a férfiak. „Azt hittem, a férfiak felé mutat a mérleg nyelve, de a valóságban a nők ugyanúgy vágynak a csoportos szexre” – nyilatkozta. „A nők az ausztrál férfiakkal ellentétben nem érzik úgy, hogy a társadalom bírálja vagy figyeli őket. A nők szexualitását a média és a férfiak bátorítják. A férfiak kissé félénkebbek a szex terén.”

Barker szerint a rögbiliga botrányai rossz fényt vetnek a csoportszexre, és azt eredményezik, hogy művelői szégyellni fogják magukat miatta, holott a jelenség jobban elterjedt, mint gondolnánk – a felmérés eredményei viszont segíthetnek ezt a szégyent levetkőzni.


Forrás: Medipress
2009. 06. 04.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés