2020. Július 10. péntek
A kézfertőtlenítő zselék jó alternatívát nyújtanak, ha nincs éppen mosdó a közelben, de csak ha helyesen használjuk őket. Néhány tipp a kézfertőtlenítő helyes használathoz.

Először is ellenőrizze a gél alkoholtartalmát. Csak olyan fertőtlenítőt vegyen, ami legalább 60%-ban tartalmaz alkoholt, különben nem véd kellően a baktériumoktól és vírusoktól.

kézfertőtlenítő

Használjon elegendő mennyiséget – a szakértők ajánlása szerint ez kb. 7 gramm, ami egy nagyobb pénzérme nagyságú adag. Ez kellőképpen benedvesíti az egész tenyeret, külső és belső oldalát egyaránt. Mivel ezek a szerek csak közvetlen kontaktus esetén pusztítják el a baktériumokat, ezért ügyeljen arra, hogy ne maradjon ki egyetlen folt sem.

Jól dörzsölje meg kézfejét, tenyerét, és hagyjon időt, hogy a bőre magába szívja a zselét. Ne nyúljon semmihez, míg keze ismét teljesen száraz nem lesz. (Ha ez 10-15 másodpercen belül bekövetkezik, akkor kevés zselét használt.)

A fertőtlenítő jelentősen kiszárítja a bőrt, ezért használjon mellette hidratáló krémet, vagy keresse a kettő kombinációját.

Tartson kisebb kiszerelésű fertőtlenítőket táskájában, kocsijában és használja, ha különösen fertőzött felületekkel kerül érintkezésbe (kilincs, mások keze, stb.).

Ha keze különösen piszkos vagy vérzik, inkább szappant vagy tiszta vizet használjon.

Végül, semmiképpen ne használja rendszeresen a kézfertőtlenítőt a szappan helyett.


Forrás: Medipress
2010. 06. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés