2024. Április 15. hétfő
Egy kínai kórházban sikeresen ültettek át egyazon betegbe új szívet, májat és vesét, mely az első ilyen jellegű operáció volt az országban.

A többszörös szervátültetés 16 órán át tartott, és vasárnap kora reggel ért véget. A 47 éves nőbeteg már magához tért, és lábadozik, mondta Dr. Dou Kefeng, a Xijing Kórház sebésze. Az észak-nyugat-kínai Shaanxi tartományban található xi’ani kórház arról híres, hogy 2006-ban itt végezték az első arcátültetést Kínában, a világon a második alkalommal.

többszörös szervátültetés szív máj vese transzplantáció

A többszörös szervátültetésen átesett betegnél veseelégtelenséget és májrákot állapítottak meg, amikor január 8-án kórházba került. Mialatt a vese-és májátültetést tervezték az orvosok, kiderült, hogy a beteg kardiomiopátiában is szenved, mely a szívizom rendellenes működését jelenti, ezért először új szívet kellett kapnia. A nő állapota olyan kritikus volt, hogy azonnali műtétre volt szüksége.

A bonyolult műtét elvégzésében több mint 30 szakember vett részt. Először a szívet ültették át, mellyel a kardiológusok 3 órán keresztül foglalkoztak, utánuk következtek a májspecialisták, akik négy órát töltöttek a műtőben, utolsóként pedig a vesék átültetése következett. A műtét során csaknem ezer öltést használtak.


Forrás: Medipress
2008. 02. 07.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés