2022. Október 02. vasárnap
A kutyák akkor sem „kímélik” gazdájukat, ha az éppen gyermeket vár – ebből következik, hogy a kutyát tartó terhes nők az átlagnál fizikailag aktívabbak, ez pedig segíti őket abban, hogy fittek és egészségesek maradjanak.

Mivel a kutyatartással rendszerint együtt jár a sétáltatás, az így élő várandós nők ötven százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítik az ajánlott napi fél óra mozgást. Mindez azért is fontos, mert egyes kutatók összefüggést találtak a terhesség alatt felszedett kilók és a gyermek későbbi elhízása között.

terhesség, kutya

A brit Avon Hosszútávú Szülő- és Gyermek-egészségügyi Tanulmány keretében 11 ezer terhes nőt vizsgáltak meg. Úgy tapasztalták, hogy a kutyasétáltatás segített nekik abban, hogy megfelelő mennyiséget mozogjanak, ezáltal kordában tartsák a súlygyarapodásukat.

„A kutyasétáltatás igen hatékony és motiváló módja a testmozgásnak. Mivel teljesen veszélytelen mozgásformáról van szó, azok is szívesen vesznek részt benne, akik a többi sporttól esetleg idegenkednek. Ha mindez kiegyensúlyozott étrenddel párosul, akkor ez lehet az egészséges várandósság egyik kulcsa” – vélekedett a kutatás vezetője, Dr. Sandra McCune.

A vizsgálatot közösen végezték a Liverpooli- a Bristoli és a Dél-Karolinai Egyetem, valamint a Watham Központ szakemberei.


Forrás: Medipress
2012. 02. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés