2024. Július 22. hétfő

Felkészülés a terhességre

Tronorokos hijan th

A meddőség okai szerteágazóak lehetnek, fontos tudni azonban, hogy elsősorban nem meddő nőkről, hanem meddő házasságokról beszélhetünk. Ha két év alatt sem következik be a kívánt terhesség, el kell kezdeni a szükséges vizsgálatokat.


BŐVEBBEN


terhes, terhesség
A terhesség, bár valójában a fogantatás pillanatában kezdődik, nem független a szülők korábbi életvitelétől, ideális esetben a terhességre való felkészülés már hónapokkal korábban megkezdődik. Mire figyeljenek a leendő szülők, és min változtassanak az örömteli terhesség érdekében?
BŐVEBBEN


családtervezés, fogamzásgátlás
A fogamzásgátlás és a gyermekvállalásra való felkészülés egyaránt a tudatos családtervezés része. Milyen fogamzásgátló módszer válasszunk, és hogyan készüljünk a várandósságra, ha babát szeretnénk vállalni?
BŐVEBBEN


terhesség
Az első három hónap döntő fontosságú a magzat számára, hiszen a tizenkettedik hétre a babának már mindene megvan. A terhességre való felkészülés lényegében az egészséges életmód betartását jelenti.
BŐVEBBEN


megelőzés szűrés
A szűrhető és megelőzhető betegségek elkerülése a legjobb "gyógymód", ami már az anyaméhben elkezdődik a megfelelő szűrővizsgálatokkal, majd folytatódik például a védőoltásokkal.
BŐVEBBEN


terhesség, gyermekvállalás
A nők átlagéletkora folyamatosan növekszik. Ami régebben a fiatalabb generáció privilégiuma volt, az mára már az 50-es években járó nők számára is természetes. De mi a helyzet a gyermekvállalással?
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés