2022. Október 01. szombat
Egy kutatás szerint a terhesség korai szakaszában a mértékletes alkoholfogyasztás segíthet megelőzni a viselkedési problémák kialakulását a születendő gyerekeknél.

Amerikai kutatók terhes nőket vontak be kutatásukba, akiket várandósságuk alatt, majd utána megszületett gyermekeikkel együtt összesen 14 évig kísértek figyelemmel.

terhesség, alkohol

Az eredmények szerint szerint azok a nők, akik hetente 2-6 alkoholos italt fogyasztottak terhességük elején, sokkal életrevalóbb és pozitívabb beállítottságú gyermekeknek adtak életet, mint azok, akik egyáltalán nem fogyasztottak alkoholt terhességük alatt.

„A pozitív viselkedésminta azt jelenti, hogy a gyermekeknek sokkal kevesebb érzelmi és viselkedési problémájuk volt, mint a többi gyermeknek” – nyilatkozta Dr. Monique Robinson, a Telethon Gyermekegészségügyi Intézet munkatársa, hozzátéve, hogy természetesen nem szabad általánosítani, és az alkoholfogyasztásról minden terhes nőnek tanácsos a nőgyógyász és a védőnő véleményét kikérnie, hiszen komoly problémákat is okozhat.


Forrás: Medipress
2010. 06. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés