2024. Május 18. szombat
Azok a mellimplantátummal rendelkező nők, akik azt hiszik, mellük alakját megváltoztatja a szoptatás, kevésbé képesek sikeresen táplálni így a babájukat, állapították meg amerikai kutatók.

A mellek megereszkedését nem a szoptatás, hanem a terhességek száma befolyásolja – hívják fel a figyelmet az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának szakemberei. „Ha egy nő elhiszi, hogy a szoptatástól előnytelenül fog változni a melle alakja, nagy az esély rá, hogy nem is fog neki sikerülni. Pedig ez csak egy szerencsétlen tévhit. Fontos tudatosítani az anyákban, hogy amellett, hogy a szoptatás semmilyen káros hatással nem lesz az alakjukra, számtalan előnnyel szolgál az ő és a babájuk számára is.” – mondta el Dr. Norma Cruz plasztikai sebész a társaság denveri konferenciáján.

szoptatás, mellimplantátum

A kutatók 160, emlőimplantátummal rendelkező nőt vizsgáltak, akik közül 97-nek nem sikerült szoptatni kisbabáját – mint kiderült, 86 százalékuk félt attól, hogy a szoptatástól rosszabbul néznek majd ki a melleik. Ezzel szemben a gyermeküket legalább két hétig kizárólag anyatejjel tápláló 63 nőnek mindössze 13 százaléka számolt be hasonló aggodalmakról.

„Érthető, hogy a mellnagyobbításon átesett nők aggódnak a mellük alakja miatt, hiszen nem kevés pénzt és energiát fektettek bele” – nyilatkozta Cruz, hozzátéve, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint bár a mellek minden egyes terhesség után egyre inkább megereszkednek, a szoptatás ezt nem befolyásolja, attól függetlenül, hogy van-e az anyának mellimplantátuma vagy nincs.

A szoptatás nem csak az anya-gyermek kapcsolat erősítését szolgálja. Segítségével csökkenthető az olyan megbetegedések valószínűsége, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a mell- és petefészekrák és a szülés utáni depresszió. Az anyatej emellett erősíti a csecsemő immunrendszerét, és számos kór ellen segít felvenni a harcot. „Mivel tudjuk, hogy milyen sok előnnyel jár a szoptatás, fontos a megfelelő felvilágosító kampány is, hogy ezzel is javítsuk a kisbabák és anyukáik egészségi állapotát” – vonta le a következtetést Cruz.


Forrás: Medipress/Vital
2011. 09. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés