2023. December 10. vasárnap
A nőknek tudatában kellene lenniük, hogy bár a szilikonos mellimplantátumok biztonságosak, nem szólnak egész életre – hívja fel a figyelmet az amerikai gyógyszerügyi hatóság, amely e termékek engedélyezését és felügyeletét is ellátja az Egyesült Államokban.

„Minél tovább van egy nőnek szilikongéllel töltött mellimplantátuma, annál nagyobb a valószínűsége, hogy komplikációi lesznek” – áll az FDA jelentésében.

szilikon mellimplantátum

A felügyelet 2006 novemberében engedélyezte a 22 év feletti nők számára a szilikonos mellimplantátumok értékesítését. Mostani, a biztonságosságot érintő ajánlásában felhívja a figyelmet arra, hogy minden ötödik nő, akinek szilikont ültetnek be, tíz éven belül újabb műtéten esik át. Sőt, a mellrekonstrukciós beavatkozáson átesett nők körében ez az arány ötven százalék.

A legtöbb szövődményt az okozza, hogy az implantátum körül megkeményedik a mellszövet, kiszakad az implantátum vagy „ráncosodás, aszimmetria, hegesedés, fájdalom és fertőzés” áll elő – írja az FDA-jelentés.

A szakemberek hangsúlyozták, hogy vizsgálataik előzetes eredményei nem jeleznek rákkockázatot vagy reproduktív problémákat az implantátumok miatt.


Forrás: MTI
2011. 06. 24.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés