2023. Október 03. kedd
Egy német nő lett az első a világon a teljes petefészek-átültetésen átesettek közül, aki életet adhatott gyermekének. Az asszony úgy érzi, hogy a termékenység római istennőjéről Majának elnevezett lánya reményt adhat a terméketlen nők millióinak szerte a világon.

A 39 éves Susanne Butscher a londoni Portland Kórházban lezajlott szülése után a Daily Telegraph-nak nyilatkozott: „Leírhatatlan érzés végre anyának lenni. Nem tudom levenni a lányomról a szemem, amióta megszületett. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ekkora esélyt kaptam és egy olyan teljességet érezhetek, amelyet azelőtt sohasem éreztem. Boldogan megosztom a történetemet a világgal, hogy reményt adjak azoknak a nőknek, akik talán ugyanettől a problémától szenvednek.”

petefészek-átültetés

A szakértők szerint az úttörő szervátültetés, amelyet Butscheren tavaly az Egyesült Államokban végeztek, a hasonlóan a korai menopauzában szenvedő nőkön segíthet majd. Úgy vélik, hogy azoknak is reményt ad, akik daganat miatt kemoterápiában vagy sugárkezelésben részesülnek, továbbá akik lefagyasztatták egyik petefészküket a kezelések előtt.

Az eredetileg hamburgi származású német Butscher hat éve él Nagy-Britanniában német férjével. Az asszonyon azért hajtottak végre petefészek-átültetést, hogy megállítsák nála a korai menopauza miatti csontritkulás súlyosbodását. Testvére, Dorothee volt a petefészek-donor és Susanne-nak ezután életében először volt természetes peteérése. Maja tervezett császármetszéssel született, 3200 grammal.


Forrás: Medipress
2008. 11. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés