2024. Július 22. hétfő
A PCOS Szívügy Alapítvány idén november 20-án negyedik alkalommal rendezi meg ingyenes találkozóját, ahol gazdag programmal, érdekes témákkal, neves orvos, dietetikus, pszichológus és életmód-szakember előadókkal várják az érdeklődőket.

Egyre többen tudják, hogy a PCOS, azaz a policisztás ovárium szindróma nem kizárólag az ováriumok, azaz petefészkek betegsége, hanem sokkal több annál. Összetett anyagcsere-betegség, melynek hátterében az inzulinháztartás zavara áll.

Bőven van azonban tennivaló, ami a felvilágosítást illeti: a diagnosztizált esetek többszörösére tehető azoknak a száma, akik nem tudják, hogy meddőségük, koraterhességi vetélésük, metabolikus szindrómájuk, kettes típusú cukorbetegségük, magas vérnyomásuk, vagy makacs bőrproblémáik mögött a diagnosztizálatlan PCOS áll. Szomorú tény: a betegség minden 10. nőt érinthet hazánkban.

Neves szakemberek, előadók a PCOS-ról

Az orvos- és közönségtalálkozó előadásai számos szempontból járják körül a PCOS-t. Dr. Tűű László endokrinológus (Budapest) a kór kialakulásának okait világítja meg, dr. Naszódy Péter endokrinológus (Kecskemét) a hiperinzulinémia fogalmát tisztázza majd. A meddőséggel, babavárással kapcsolatos, PCOS betegeket érintő tudni- és tennivalókat dr. Breyer Helga belgyógyász (Németország), dr. Fülöp István nőgyógyász (Budapest) és dr. Major Judit endokrinológus (Budapest) előadásaiból ismerhetik meg a látogatók.

A PCOS egyéb vonatkozásai sem maradnak ki a találkozó programjából: Szendi Gábor pszichológus a betegség evolúciós hátterét világítja meg, Zentai Andrea dietetikus a diétával kapcsolatos nézőpontokat tisztázza, Kriston Andrea, az intimtorna kifejlesztője pedig saját módszerét mutatja be a hallgatóságnak.

PCOS Szívügy Alapítvány - IV. Orvos- és Közönségtalálkozó
Időpont: 2010. november 20. 10 órától
Helyszín: Budapest XI. ker. Etele tér 55. (volt Olimpia mozi)

További információ: www.pco-szindroma.
Jelentkezés a találkozóra: pco@pco-szindroma.hu


Szerző: Vital
2010. 11. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés