2024. Június 17. hétfő
Egy ausztrál kutatás szerint a párkapcsolat sokkal kiemeltebb helyet foglal el a fiatal férfiak értékrendjében, mint a fiatal nőkében, és az önbizalom szempontjából is sokkal többet számít számukra.

18 és 25 év közötti fiatalokat interjúvoltak meg az ausztrál Katolikus Egyetemen végzett kutatás során, mely szerint a fiatal férfiaknak számára önbizalmuk erősítésének szempontjából rendkívül fontos a párkapcsolat, melyet a másik nemmel való baráti kapcsolat és az egynemű barátság követ.

párkapcsolat, önbizalom

Simon Rice orvostanhallgató, a kutatás vezetője szerint „Régóta tudjuk, hogy a férfiak általában jobban érzik magukat, ha biztos helyük van a szociális hierarchiában, ehhez pedig jelentősen hozzájárul a biztos párkapcsolat.”

A kutatási anyag szerint ugyanakkor a párkapcsolat a nők önbizalmára nincs akkora hatással. A nők ugyanis gyakran más nőkkel való baráti kapcsolataikban is meg tudnak nyílni annyira, hogy ha szükségük van támogatásra, azt barátaiktól is megkaphatják.

„A férfiak azonban a magukról felállított maszkulin kép fenntartása érdekében nem beszélnek érzéseikről férfitársaiknak” – nyilatkozta Mr. Rice.


Forrás: Medipress
2008. 09. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés